Mooiste stranden en baaien van Ibiza

Bijna iedere vijf kilometer van Ibiza vind je weer een mooi strandje of baaitje. Strak blauw water, terracotta rotspartijen en weinig mensen. Wat zijn nu de mooiste stranden en baaien van Ibiza? Ik zet ze voor je op een rij in deze top 8.

1. Cala Salada

Ik bezocht Cala Salada (het noorden van San Antoni) tijdens de zonsondergang en deze is vanaf deze kant werkelijk prachtig! Het strand bevat wel veel kiezels, maar overdacht is het water helder blauw.

2. Cala d’Hort

Moeten we hier nog iets aan toevoegen ;). Cala d’Hort is het strand bij Es Vedra waarbij je uitkijkt op deze magische rots.

Stranden Baaien IbizaP7190819 Stranden Baaien IbizaP7190842

3. Cala San Vincente

Cala San Vincente ligt in het noorden van Ibiza. Het water was hier zeer helder en langs de kliffen heb ik gesnorkeld. Ik zag werkelijk grote vissen.

4. Cala Caleta

Cala Caleta bekend van de terracotta rotspartijen waarbij je dit als een soort klei moet smeren. Helder blauw water en gelegen aan de zuidkant van Ibiza.

Stranden Baaien IbizaP7190847

5. Cala d’Albarca

Cala d’Albarca is een grote baai in een natuurlijke omgeving aan de noord-westkant van het eiland. Wij hebben deze baai alleen vanaf de bovenkant gezien, door de groene bomen in.

Stranden Baaien IbizaP7220939

6. Cala Beniras

Cala Beniras staat bekend om de ‘vinger van god’. Het strand heeft veel boothuisjes en er is ook een bekende populaire strandclub. Op zondagavonden vind hier een ceremonie met trommels plaats. Het strand heeft wel veel kiezels.

7. Calo des Moró

Net weg van de drukte van San Antonie vind je de Calo des Moró. Hoewel er niet veel strand is kun je hier wel prachtig langs de boulevard lopen.

Stranden Baaien IbizaP7180755

8. Punta Arabi

Bij Punta Arabi vind je aan de westkant van het eiland ruige rotspartijen. Echt strand vind je verderop bij wat drukke strandtenten maar je kunt natuurlijk ook op de rotsen zitten of er vanaf springen!

Stranden Baaien IbizaP7200860

Alle stranden en baaien op de kaart

 Wat vind jij het mooiste strand of baai op Ibiza?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

3 reacties op “Mooiste stranden en baaien van Ibiza”
  1. Eva schreef:

    Mooie plekjes! Ik vond Mallorca ook schitterend, en ben wel nieuwsgierig geworden naar Ibiza.

  2. Marlies schreef:

    Ziet er echt prachtig uit! Ik ben nog nooit in Ibiza geweest maar als ik ga, neem ik zeker je blog er nogmaals bij. Ik zou dan zeker Cala Caleta bezoeken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensannereist 2017