Sanne’s jaar 2020 in reizen, concerten en avonturen

Dat 2020 mijn reisjaar van 2019 niet ging overtreffen, wist ik al van tevoren. Maar dit jaar was echt nog veel minder dan ik gehoopt en verwacht had. Ik was in Polen voor een zakelijke trip toen het land alle publieke gebouwen en de grenzen sloot. Op dat moment realiseerde ik me dat er een hoop ging veranderen. Onze geplande reis naar Schotland hebben we twee keer afgezegd. We gingen als alternatief naar Oostenrijk met tussenstop in München. We hadden daar heel veel regen maar maakte toch een mooie hike, bezochten wildpark en maakte een avontuurlijke toch naar de Weissee.

krakau tips cultuur stedentrip

Ik koester de momenten die ik wel mee neem als herinnering in de toekomst. Zo was er een mooie avond op het strand vlakbij met vrienden, lekker eten, live muziek, een kampvuur, prachtige zonsondergang en zeevonk. Tijdens de lockdowns kluste ik thuis in alle kamers en kregen reisfoto’s een nieuwe plek. Vele momenten op het strand, we picknickten, puzzelde, pubquizde ons suf, bakten taart, fietsten voor bloemen langs stalletjes en borrelden op het terras toen het weer kon. Ik zag veel mooie plekken in Drenthe, sliepen we op een kampeervlot, toerden we met een oldtimer en maakte ik voor Welkom terug in NL trips naar Zeeland en de Veluwe.

In het kader van 75 jaar vrijheid stond ik stil bij de herdenking van het bombardement op Bezuidenhout, bezocht ik Kamp Vught en het indrukwekkende holocaustmonument van Daan Roosegaarde.

Dit jaar bestond ensanne.nl het bedrijf waarmee ik freelance content producties begeleidt 5 jaar. Ook startte ik mijn online conceptstore Zoutbloed. Door een webshop met duurzame artikelen en strandproducten kan ik toch voor extra inkomsten zorgen. Inmiddels heb ik ruim 300 klanten mogen verblijden met een leuke aankoop.

Wat 2021 gaat brengen weet niemand. Ik blijf uiteraard dromen van mooie reizen! Daarnaast is er in Nederland ook genoeg te ontdekken. Ik wens je veel positiviteit en lichtpuntjes!

Mijn reisjaar in cijfers en foto’s

  • Aantal landen bezocht: 4: België, Duitsland, Polen en Oostenrijk
  • Aantal ‘trips’ in Nederland met overnachting: 3: Puur Exloo in Drenthe, weekend Utrecht en nachtje op het kampeervlot
  • Aantal overnachtingen buitenshuis: 26
  • Aantal keer voor blogtrip: met overnachting Puur Exloo & Polen, dagtrip: Zeeland, Veluwe, oldtimer tour en Jenever museum.

  • Aantal stedentrips: 4x Krakau, München, Antwerpen en Utrecht.
  • Aantal keer gevlogen: 1x retour naar Polen.
  • Leukste uitje in Nederland: touren met een oldtimer.
  • Aantal concerten en festivals bezocht: Voor de lockdown: Bear’s Den, Weval & Paul van Dyck. DeWolff en Walk the Line tijdens een weekendje Utrecht, The Great Communicators in het Paard. Qua theater ging ik naar Maartje & Kine, de Parade gaat door en de Gijzeling. Ook dit is een karig lijstje in vergelijking met vorige jaren.

Blogfacts:

Beste muziek:

Geen jaar zonder muziek. Australië domineert dit jaar mijn top 10 van favoriete nummers. Zo staat Tones and I hoog met Never see the Rain, Sheppard met Don’t believe in love en Sons of the East met You might think. Uiteraard zijn Soldier On van Di-Rect, en You’ll never walk alone nummers die bij 2020 horen. In mijn lijstje mag DeWolff, de meest onderschatte Nederlandse band, niet ontbreken. Pearl Jam, een van mijn favoriete bands, verraste ook met Dance of the Clairvoyants en draaide ik The Howl & The Hum veel met het nummer Hostages. Smith & Burrows kwam terug en werd ik blij van All I Need van Jake Bugg.

Boeken

Er is volgens mij geen jaar geweest dat ik zo veel boeken heb verslonden. Ik ben aan mijn 37e boek bezig. Ik las vijf boeken uit de Zeven zussen serie, natuurlijk mooie reisboeken, historische romans en Scandinavische thrillers. Aanraders: De Bijenhouder van Aleppo, De Tropenbruid en De Drone.

Dit was alweer mijn jaaroverzicht, tot volgend jaar maar weer!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl