Herberg de Zoelensche Brug – Culinair in Gelderland

Creatieve presentatie, smaaksensaties en een Aziatische twist. Dat is wat je bij Herberg de Zoelensche Brug aan de Linge gepresenteerd krijgt. De scepter wordt gezwaaid door chefkok Jeffrey Schoeman, waarvan je denkt dat je hem eerder in een barbershop hebt gezien. Met zijn ruige baard, lederen schort en enthousiaste brigade laat hij je culinair verrassen in een monumentaal pand in een pittoresk dorpje in de Betuwe.

De Zoelense Brug is gevestigd in het voormalige tolhuis, pal naast de kerk van het dorpje Zoelen. Een vertakking van de rivier de Linge stroomt pal langs het terras. Met een boot kun je hier zelfs aanleggen. Wel moet je nog even over het hek klimmen, maar dat gaat veranderen lacht Jeffrey.

Aziatische touch met streekproducten

Tijdens de culinaire blogtrip in de Gelderse streken, worden we hier gastvrij verwelkomd voor een uitgebreide (zes gangen!) lunchproeverij. De gerechten van de Zoelensche Brug kenmerken zich door een Aziatische touch met streekproducten. Zo komt het rundvlees van MRIJ runderen die in de uiterwaarden hebben gegraasd. Op Koreaanse wijze wordt zo de steak tartaar gepresenteerd die naast vlees nog shii-take champignons, lentebui en sesamzaadjes bevat. Voor de presentatie wordt deze aan tafel in de fik gestoken met wodka!

Het allerlekkerst vond ik de mouse van rode curry. Wat een smaaksensatie! Had ik al verteld van de gegaarde eierdooier in aardappelschuim met vanille en koffie?

Je dessert kapot slaan

Als kers op de taart kregen we een mierzoete meringue versierd met eetbare bloemen. Deze moesten we kapotslaan met de bolle kant van een lepel. Wat bleek… in de binnenkant zat een complete verrassing met een macaron, fruit, een vanille koekje en crème en bosvruchtenijs.

Kortom wil je weer eens wat anders dan een broodje tonijn of club sandwich, dan moet je zeker hier gaan lunchen of dineren!

 

Disclaimer: ik bezocht de Zoelensche Brug als onderdeel van een blogtrip in de Gelderse streken. Dit artikel is wel gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

11 reacties op “Herberg de Zoelensche Brug – Culinair in Gelderland”
  1. Maud schreef:

    Whaaah, je eigen toetje kapot slaan. Hoe gaaf is dat!? Dit lijkt me een hele leuke plek, inderdaad een keer wat anders dan de standaard clubsandwich 🙂

  2. Yvonne schreef:

    Dat ziet er smakelijk uit! En je dessert kapot slaan, daar zijn onze kids vast ook voor te porren, haha.

  3. ‘Streekproducten met een Aziatische touch’. Dat klinkt goed. Leuk die Koreaanse steak tartare.

  4. Mirre schreef:

    Pff, mag ik de volgende keer mee?! 😛 Dat ziet er heerlijk uit.. Hebben ze ook al een michelinster?

  5. Dat dessert, mijn mond loopt vol! Echt gaaf dat je het ook moet kapot slaan, je wilt het eigenlijk niet doen… Het ziet er zo mooi uit! Ook gaaf dat het een voormalig tolhuis is, leuk dat het een nieuwe functie heeft gekregen.

  6. Wat een bijzonder dessert zeg! Geweldig!

  7. Wat een heerlijke trip moet dit zijn geweest. Ziet er voortreffelijk uit!

  8. Jessica schreef:

    Als groot toetjesliefhebber ga ik echt watertanden van dat dessert, wat ontzettend tof zeg!

  9. nomnomnom, nu heb ik honger! Wat ziet dat er gaaf uit!! En dat toetje, ik ben gek op toetjes. Macarons héérlijk!! Goede tip 🙂

  10. Aniek schreef:

    Dat dessert, heerlijk! Een adresje om te onthouden. 🙂

  11. anto schreef:

    Wat leuk zeg, dit zo in mijn eigen provincie! Ik moet hier echt eens vaker (culinair) op pad, dat is duidelijk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl