De souvenirs van… Sanne

“Collect moments, not things”

Een bekend credo. Toch slepen we van iedere reis souvenirs mee naar huis om het moment te koesteren. In mijzelf rust een verzamelaar en van iedere reis gaan er meerdere items mee huiswaarts. In bijzondere souvenirwinkels ga ik op zoek naar een schat. Ik ben reuze benieuwd naar de verzamelingen van anderen en de mooie verhalen die hier bij horen. ‘De souvenirs van…’ wordt hopelijk een prachtige serie en brengt het reisgevoel bij je thuis. Wil je mee doen? Reageer in de comments!

Wat neem jij altijd mee vanaf je reis?

Sinds mijn 11e spaar ik badeendjes. Inmiddels heb ik er ruim 800 bij elkaar verzameld. Als ik op reis ben zoek ik altijd naar een bijzondere voor mijn collectie, ik koop badeendjes bijna nooit meer zelf. Het liefst heb ik een badeend die echt staat voor het land. Zo heb ik er één als vrijheidsbeeld en een Berlijnse beer.

Badeendjes

Welke badeend is je favoriet?

Toch wel die van de Olympische Spelen in Londen 2012. Het was zo gaaf om hier te zijn, rondlopen op het Olympisch park en de vibe in Londen. Ik had kaartjes voor de waterpolowedstrijden, dat had ik echt niet willen missen. Die badeend staat echt voor de herinnering!

Wat neem je nog meer mee?

In het nisje op het toilet heb ik een letterbak hangen. Hier passen allerlei kleine frutsels in. Van een reis neem ik iets kleins mee. Er liggen munten, stenen, schelpen en ook wat kleine beeldjes bij. Leuk vind ik ook de Champagnekurk, deze heb ik gepikt na de proeverij bij een chateau in Reims.

Letterbak

Toen we gingen samenwonen zijn we ook koelkastmagneten gaan meenemen. Inmiddels is dat ook een aardige collectie! Verder ben ik altijd erg gevoelig voor stationary items, keramiek en lokale foodproducten.

Waar scoor je het liefste souvenirs

Museumwinkels hebben vaak een prachtige collectie boeken en ook leuke stationary. In de dwarsstraatjes vind je vaak cadeauwinkeltjes en boetiek. Ook neus ik altijd graag in de foute souvenirwinkeltjes op een boulevard.

Losseitems

Wat is je mooiste souvenir?

Op onze laatste vakantie in Verona kocht ik een handgemaakte wereldbol van keramiek. Ik zag deze staan in een galerie en dacht, die moet mee! Hij heeft nu een plekje gekregen naast de televisie en geeft een dagelijks portie reislust. Uit Washington en New York hebben we een aantal mooie kerstballen meegenomen, die ieder jaar weer ‘shinen’ in de boom.

wereldbol

Doe mee aan deze serie

Heb jij een mooie collectie van souvenirs? Neem jij schudbollen, cd’s, potloden, flessen wijn of postzegels mee? Ik ben erg benieuwd!
Laat een reactie achter in de comments of mail me op info@ensanne.nl

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
© copyright ensanne.nl