In 10 foto’s terug naar Lissabon, tips en bezienswaardigheden

Lissabon is zo’n stad die op mij echt indruk maakte tijdens een stedentrip. De sfeer, de mooie straatjes, Belem, de trammetjes. Omdat deze stad nog niet voldoende belicht was op ensannereist bladerde ik door mijn fotocollectie van de stad. En die was al een eigen post waardig. Met deze 10 foto’s neem ik je mee terug en geef ik je mijn tips en zie je de bezienswaardigheden.

Tips & bezienswaardigheden stedentrip Lissabon

Lissabon heeft verschillende wijken, die allen een eigen sfeer hebben. Alfama is de wijk met de kronkelende straatjes, fado geluiden en barretjes. En ook de wijk waar het Castelo de São Jorge hoog bovenuit torent. Belem is de wijk waar het Unesco Werelderfgoed Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Belem liggen. Heel laag ligt dan weer aan de Taag het plein  Praça do Comércio dat weer niets is naast de grote brug Ponte 25 de Abril en het Jezus beeld aan de overzijde. Bairro Alto is het wijkje waar wij verbleven met het icoon van de stad, de gele tram. Kortom een super afwisselende stad en perfect voor een stedentrip! Kijk mee voor een impressie.
Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
10 reacties op “In 10 foto’s terug naar Lissabon, tips en bezienswaardigheden”
 1. Jessica schreef:

  Lissabon staat bij mij nog erg hoog op m’n bucket list wat betreft Europese steden, maar op de een of andere manier komt het er steeds niet van… En toch ben ik iedere keer na het zien van dit soort foto’s verbaasd waarom ik nog geen ticket heb geboekt, mooi hoor!

 2. Mooie foto’s van Lissabon! Een heerlijke veelzijdige stad.

  Ik ben gisteren in de trein EIN-DE-LIJK aan een blog van Lissabon begonnen (ik was er in oktober). Helaas is het niet meer dan een concept-concept, de echte blog laat nog een tijdje op zich wachten 😉

 3. Martin schreef:

  Lissabon is iid heel leuk…ben door dit blog weer even terug ?

 4. Hoe meer ik over Lissabon lees hoe meer ik er naar toe wil. Wat heb je deze stad trouwens mooi vastgelegd.

 5. Dasja schreef:

  Jaaaa Lisboa zo een fijne stad! Wij zijn er vorig jaar twee keer geweest met de camper. We hebben er oud en nieuw gevierd op het grote plein. Feest vieren met de Portugezen dat was tof en de vuurwerkshow was sick. Maandje later kwamen we er weer en toen hebben we in Belem aan het water overnacht met de camper. Heb je de leuke tweedehands vintage winkels ook ontdekt?

 6. Esther schreef:

  Oh, ik vond Lissabon ook zo fantastisch! De smalle straatjes, kleurrijke gebouwen, de heeerlijke wijn, mensen en uitzichten. Het is zo’n fotogenieke plaats. Je foto’s zijn prachtig en ook heel herkenbaar. Ik zou er graag nog eens naartoe gaan.

 7. Yvonne schreef:

  Ja! Lissabon vonden wij ook super. Mooie foto’s heb je er gemaakt. De laatste is mijn favoriet!

 8. ivonne schreef:

  Ik was vorig jaar op mijn trouwdag in Lissabon. Wat een leuke stad is dat zeg. Het klooster vond ik prachtig! Mooie foto’s, ik ben weer even helemaal terug.

 9. Heerlijk, ik wil heel graag een keer naar Lissabon. Porto heb ik al een keer bezocht en dat smaakt naar meer! Ik ben ook gek op die azulejos. Nu ik het er over heb, lijkt me een roadtrip door (noord) Portugal me gewoon erg leuk!

 10. Mooie foto’s! Elk jaar neem ik me voor om toch eindelijk eens naar Lissabon te gaan maar het komt er nooit van. Ook nu denk ik weer: boek dat ticket nou eens een keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl