17 dingen die je de eerste keer in New York doet

Ga je voor het eerst naar New York? Deze dingen wil je zeker weten beleven! Ik geef je 17 tips voor een eerste keer in New York. 

New York, mijn hart gaat er iedere dag nog sneller van kloppen. Als je een ticket onder mijn neus zou houden, zou ik direct vertrekken. Voor mij zou een bezoek aan The Big Apple dan de tweede keer zijn. Ik kan niet wachten! Moet jij nog voor het eerst gaan? Dit zijn 17 dingen die je de eerste keer in New York sowieso doet. Ben je opzoek naar een hotel? Bekijk dan alle mogelijkheden.

Tips voor de eerste keer in New York

 • Het Empire State Building op, topattractie New York

Yep, direct nadat wij gearriveerd waren gingen we de hoogte in om de stad vanaf het Empire te aanschouwen. Het gevoel ‘I’am on top of the world’ is magisch!

 • Lady Liberty aanschouwen, vrijheidsbeeld in New York

Al vanaf dat je haar ziet liggen vanaf het Empire State Building gaat het kriebelen. Als je dan een fantastisch blauwe dag uitzoekt om haar echt van dichtbij te zien. Het vrijheidsbeeld in New York mag je echt niet missen.

 • Wandelen over Brooklyn Bridge, New York

Bij zonsondergang wandelen over Brooklyn Bridge, ook al zo’n magisch gevoel. Terwijl de zon wegzakt achter de stad gaan steeds meer lichtjes aan.
New YorkDag 6 (319) Tips eerste keer New York

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

 • Top of the Rock op in New York

Het Empire was leuk, maar je kan net niet de gehele stad overzien, vooral Central Park mis je. Daarom toch ook nog maar Top of the Rock op en stiekem is dit uitzicht mooier!

 • Een borrel drinken in een skybar New York

6th avenue. Ik weet het nog precies. Welk nummer het was, geen idee. Maar wat een fantastische vibe hing er in deze skybar. Terwijl het Empire verkleurde in de regenboog.

Tips eerste keer New York

 • Een selfie maken op Timesquare New York

Gekkenhuis, dat is Timesquare zeker te noemen. Uiteraard maak je hier een selfie, of doe zoals wij; maak een foto in de store van American Eagle en krijg je eigen 2 seconds of fame.

 • Wandelen door Central Park New York

Alle keren dat ik Gossip Girl keek had ik me zo’n fantastisch beeld voor van Central Park. Hoewel ik dacht dat het in oktober toch mooi oranje zou zijn, was alles nog groen. En wat denk je, de opnames van het laatste seizoen van Gossip Girl was net bezig!

Tips eerste keer New York

 • Dwalen door The Met

Werkelijk het meest grote museum ter wereld is The Metropolitan Museum, kortweg The Met. Hoeveel zalen er zijn weet ik niet meer, maar het waren er veel. Je kunt hier echt dagen rondlopen!

 • Central Station bezoeken

Het bekende Central Station is met haar immense stationshal met beroemde Stars & stripes vlag natuurlijk een bezoekje waard. Door de drukte en lichtaanval is het niet gemakkelijk om foto’s te maken.

Tips eerste keer New York

 • Een boottocht maken langs Manhattan

Als je de kans hebt, doen! Het kost je bijna 2 uur maar je maakt echt een prachtige tocht – wij hadden een strak blauwe dag – langs de skyline, onder de bruggen door, langs Ellis Island en Lady Liberty.

Tips eerste keer New York New YorkDag 6 (220)

 • Ground Zero bezoeken

Ik zat in de brugklas, kwam net thuis uit school. De beelden van 9/11 staan in mijn geheugen gegrist. Het bezoeken van Ground Zero, hoewel ik niet bij het monument zelf geweest ben, is erg indrukwekkend en de vraag; hoe heeft dit toch kunnen gebeuren, spookt constant door je hoofd.

Tips eerste keer New York

 • Op straat je vergapen aan het ‘net als in de film leven’

Wel een paar keer heb ik op straat eens stil gestaan en gedacht, ja het is net als in de film. De geluiden, de rokende putten, de agenten, de sirenes, de taxi’s.

Tips eerste keer New York

 • Naar de M&M store, de speelgoedwinkels & Apple store

 

Je wil het niet, maar je doet het toch. De mega vestigingen van M&M, de speelgoedwinkels en voor mij de speelgoedwinkel: Apple store.

 • Shoppen in New York bij Macy’s

Als je vanaf oktober in de gelegenheid bent is een bezoek aan Macy’s kerstafdeling een must. Verder werkelijk fantastisch. Betaalbare merken en een prachtige winkel.

Tips eerste keer New York

 

Wil je alle bezienswaardigheden op Manhattan op een rij? Expeditie Aardbol geeft je tips!

 

 1. Een gele taxi aanhouden en instappen

Het ultieme gevoel. Midden op straat een gele taxi inhouden en je naar je volgende bestemming laten brengen.

Tips eerste keer New York

 1. Het palace ‘Home Alone’ hotel bezoeken

KEVIN! Als je met kerst traditioneel de Home Alone series kijkt is een bezoekje aan het ‘The Palace’ Home Alone Hotel ook wel een must.

Tips eerste keer New York

 • The High Line bezoeken

Als hiddengem zal iedereen je The High Line tippen. Echter is het hier toch ook wel druk met toeristen. Maar het is een prachtige plek waar je even New York achter je laat.

Tips eerste keer New York

De tweede keer stedentrip inNew York

Mijn volgende keer stedentrip New York heb ik nog niet gepland maar ik heb zeker al een lijstje to do’s. Een helicoptervlucht boven Manhattan (ja duur, maar ik geloof dat het de adrenaline waard is), naar Natural Museum of History, naar het Guggenheim, naar het 9/11 memorial, naar Ellis Island, naar Roosevelt Island, naar een Baseball wedstrijd….. droom jij met me mee?

 

Hotel boeken in New YorkBooking.com

Wat deed jij voor tijdens de eerste keer in New York?

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
9 reacties op “17 dingen die je de eerste keer in New York doet”
 1. Yvonne schreef:

  Haha, dit klopt denk ik wel zo ongeveer. Ik ben nog niet in New York geweest, maar veel van deze dingen zouden op de planning staan bij een eerste bezoek… wil er graag een keer naartoe… als ik flink gespaard heb 😉

 2. Sanne schreef:

  De high line is by far mijn favoriet! ‘s Ochtends ontbijten met een koffie van Star Bucks en een lekker broodje en ‘s avonds relaxen bij één van de vele optredens die er in de zomer gegeven worden. Heel herkenbaar trouwens, als je eenmaal in New York geweest bent, wil je direct weer terug! Verslavend in de goede zin van het woord! 🙂

 3. Haha leuk! Ik mis er een paar, maar de meesten heb ik ook gedaan tijdens of de eerste of de tweede keer. Die andere dingen kunnen de derde keer wel 😉 Hoop snel weer terug te gaan. New York is mijn lievelingsstad! <3

 4. anto schreef:

  Okee ik ben geen stedenmeisje maar NYC vond ik toch echt wel super, net alsof ik in een film liep! Het enige dat een beetje tegen viel was Central Park, maar het was winter en dus waren alle bladeren van de bomen, en keken we zo recht door het park heen… ik hoop er ooit nog eens terug te komen!

  • Sanne schreef:

   Ik was juist in de vroege herfst in Central Park. Ik had echt het beeld dat de bomen allemaal oranje waren, maar dat viel ook tegen;)

 5. Jempi schreef:

  Klopt als een bus, vooral als je er te eerste keer naartoe gaat dan zijn dit echt wel de to-do’s. Nog een toffe tip voor als je in de winter gaat: ijsschaatsen op de schaatsbaan The Rink aan het Rockefeller Center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl