Eten en drinken in Salzburg bij de Augustiner Bierhalle

Salzburg, vooral bekend als geboortestad van Mozart en als decor van de film “The Sound of Music”. Het sprookjesachtige oude centrum maakt van Salzburg echt een Instagramstad! Maar naast al deze pracht en praal beschikt Salzburg over een van de oudste en grootste Bierhalle van Oostenrijk: De Augustiner Bierhalle! Een bezoekje waard als jij fan bent van bier.

augustines bierhalle

Aan de voet van de Mönchsberg in Salzburg vind je de brouwerij waar het bier al gebrouwen en gedronken wordt sinds 1621. De Bierhalle is ruim 5000mgroot en heeft ook nog eens een mega biergarten met ruim 1400 zitplaatsen.

Augustiner Bierhalle

Deze prachtige bierhal dateert uit 1621 waar de eerste monniken bier brouwden volgens traditioneel recept. Alles werd met de hand gedaan. Zelfs tot de dag van vandaag. De smaak van het bier is daarom ook beroemd in heel Oostenrijk. Al eeuwen komen mensen hier heen om bier te drinken en vrienden te ontmoeten. Het is daarom ook opgenomen in de “World Heritage Centre of Salzburg”. En dat verbaasd mij niks. Het pand is wonderschoon en er heerst totaal geen vieze bierlucht zoals je wel eens ruikt in oude kroegen of studentenhuizen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bier en eten

Het bier wordt getapt uit grote houten vaten en geserveerd in stenen mugs. Deze staan in een kast in de muur en kan je pakken als je bier afrekent bij de kassa. Daar krijg je een bonnetje mee en kan je bij het tappunt je bier in je mug laten tappen. Dan loop je naar een stevige kerel toe en die tapt uit een van de houten vaten een lekker koud biertje voor je!

Naast het bier drinken kan je in de “Schmankerlgang” heerlijke traditionele en regionale gerechten kopen, denk aan de traditionele Schnitzel met patatjes, pretzels, visgerechten en nog veel meer. Als je door deze gang loopt lijkt het alsof je op een markt loopt. Het oogt heel gezellig en ruikt erg lekker. Overal staan mensen te eten en te drinken.

Het is een groot pand en er is ruimte genoeg om plaats te nemen. Er zijn 5 grote zalen, waarvan een rokerszaal, waar je kan zitten, drinken en eten. Doordat alles nog in originele staat is gebleven, is de ervaring extra mooi. De donkerbruine lambrisering en het donkere houten meubilair maken het gemoedelijk en geven je toch een beetje het donkerbruine kroeg gevoel!

Dus ben je binnenkort in Salzburg, dan moet je zeker aan de Augustinus Bierhalle een bezoekje brengen. Het ligt ongeveer 20 minuten lopen buiten het centrum, maar is het zeker waard!

Lindhofstraße 7, 5020 Salzburg, Oostenrijk

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Eten en drinken in Salzburg bij de Augustiner Bierhalle”
  1. Martin schreef:

    Klinkt als een prima reden om Oostenrijk te gaan bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl