ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 1: 1 t/m 8 maart

De eerste week zit er al op. Ongelooflijk wat is dat hard gegaan. Na een pittige vliegreis en 48 uur stop-over in Hong Kong was ik dan eindelijk Down Under. 

Waar was ik afgelopen week?
Hong Kong, Sydney stad en Bondi Beach, ik verbleef op drie verschillende plekken. Ik zat drie keer in het vliegtuig en reisde verder met openbaar vervoer en 1x een Uber.

 

Gaafste moment
Dat zijn er twee. Oog in oog staan met Opera House en Harbour Bridge aan de kade in Sydney. Het is alsof ik zelf in een foto sta, zo gaaf. En op het dak van The Peak in Hong Kong, dat geeft echt een on top of the world gevoel.

Moeilijkste moment
Dit was niet de makkelijkste week. Iedereen die me gedag kwam zeggen was natuurlijk even slikken en daarna kreeg ik migraine op mijn heenvlucht. Bij incheck op Hong Kong leek mijn visumnummer voor Australië niet te kloppen en werd ik tegengehouden (kwam gelukkig goed..) en op mijn tweede dag in Sydney kreeg ik weer migraine, als gevolg van de jetlag. Maar nu ben ik weer up & running.

Mooiste foto’s
Ik moest erg twijfelen maar het werden toch deze spiegeling van het Opera House en Harbour Brigde. Na een dag regen was dit wel een cadeautje. Op Instagram plaatste ik deze week 19(!) foto’s.

Wat leerde ik deze week?
Dat een te zware backpack echt killing is, les nummer 1 maar wederom ging ik zelf in de fout ;). Gelukkig was ik ook nog zo dom om te nadat ik toch voor deze reis wat kilo’s was afgevallen mijn shorts te passen. Dus die waren wat maatjes te groot. In mijn spijkerbroek zat al een gat en ik heb iets op de post naar huis gedaan. Kortom: less is echt more.

Lekkerste eten
Ik had gehoopt mijn dissums, maar die waren niet zo heel lekker als gehoopt. Dus daarom werd het een watermeloen mint schepijsje nadat ik de Coast Walk heen en terug liep van Bondi Beach naar Coogee. Jee die smaakte lekker! Ook kiwiberries vind ik heerlijk, jep mini kiwi’s ter grootte van een bes. Verder heb ik veel salades gegeten, een burger met friet, maakte ik taco’s, verwarmde soep en heb gepicknickt met brood.

Leukste ontmoeting
In het koffiehuisje n1 onder mijn hostel zat ik naast de Hong Kongse Lea, ze kwam (bijna) iedere ochtend hier koffiedrinken voor ze ging werken in een bloemenwinkel. Ze vertelde over haar leven in de stad en hoe haar week eruitziet, hoe het werk is en hoe je met familie omgaat. Het was kort maar super leuk.

Boeken gelezen
Eindelijk heb ik de thriller Negendoder van Ule Hanssen uitgelezen, hier hing ik al een paar weken in. Ik had hem meegenomen, als dwangsom om hem uit te lezen. Dat lukte in Hong Kong en ik heb hem daar in het hostel achtergelaten. Er zaten andere Nederlanders in het hostel dus wie weet hebben zij hem al gevonden op de boekenplank. Ik ben begonnen in de Scandinavische thriller ‘De vrouw die terug moest’ van Lina Bengtdotter. Ook las ik het Lonely Planet Magazine en Flow Magazine uit.

Hoeveel heb ik gesport deze week?
Ik heb dus echt het doel om te blijven sporten, anders wordt het over drie maanden echt niks. Dus ik heb deze week 1,5 km gezwommen in dé Bondi Beach Pool en ik volgde een yogales van een uur in het hostel. Daarnaast liep ik 125.518 stappen of te wel: 76,2 kilometer en 168 verdiepingen!

Hoeveel geld gaf ik uit?
Exclusief hostels rond de 35€ per dag aan eten drinken en vervoer. In Hong Kong betaalde ik voor twee attracties, de rest van de activiteiten was gratis. In Australië zijn de boodschappen duur, 28 $ voor zo’n twee maaltijden!

Volgende week…
Dit weekend ga ik naar Ada en haar familie in Glossodia, bij Blue Mountains. Daar gaan we als het goed is ook heen. Eind volgende week rij ik richting Melbourne. Dat is 8,5 uur rijden, dus dat breek ik wel op. Als het goed weer is ga ik wellicht al richting Great Ocean Road.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
7 reacties op “ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 1: 1 t/m 8 maart”
 1. Yvonne schreef:

  Ohhhh heerlijke reis nu al Sanne! Ben benieuwd naar je foto’s van de Blue Mountains. Die heb ik zelf gemist toen ik daar was. Sweet memories voor mij verder, leuk! Geniet van je volgende week in dit avontuur 🙂

 2. Aniek schreef:

  Gelukkig kwam het toch nog goed met je visum! Was vast een spannend moment? Maar wat een gave reis 🙂

 3. Manon Ruitenberg schreef:

  Dat klinkt als een geweldige reis. Als ik de foto zie, ben je inderdaad vol gepakt :). Bizar mooi ook dat zwembad zo langs de zee!

 4. Ah wat herkenbaar. Australië is heerlijk! Ik vind die foto van de brug en de weerspiegeling echt te gek! The Blue Mountains zijn overigens ook echt fantastisch. Veel plezier!

 5. Linda schreef:

  Wat leuk om te lezen! Die foto’s met weerspiegeling zijn echt prachtig. Wij zijn nu bij de blue mountains, maar het weer laat ons behoorlijk in de steek. Tussen Sydney en Melbourne in kan je ik jervis bay (prachtige witte stranden), mount kosciuszko (hoogste berg van Australië) en Raymond island (extreem veel koala’s van dichtbij) aanraden. De rest daartussen vonden wij eigenlijk geen zak aan haha. Great ocean road is ook echt super! Veel plezier, ik ben benieuwd naar je volgende update

 6. Marcella schreef:

  Jeej, leuke update! Zwemmen bij Bondi Beach Pool lijkt me erg gaaf, dat staat nog op mijn wishlist! Mooi ook, die foto’s met reflectie in de plas regenwater!

 7. Jenny schreef:

  Mooie foto van de Opera!

  Wat balen dat je zo veel last van migraine had. Zeker rond een vlucht is dat echt niet grappig…

  Ik heb je blog over Hongkong met veel interesse gelezen. Dat lijkt me een toffe bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl