ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 2: 9 t/m 15 maart

Wat heb ik veel gezien afgelopen week! Zelfs al doe ik het rustig aan zie je zoveel verschillende dingen op één dag. Ik heb al 1500 foto’s gemaakt en ik moet nog een paar weken!

Waar was ik afgelopen week?

Bij Ada, verre familie, Glossodia een plaatsje richting de Blue Mountains, aan de zuidkust van Sydney (Wollongong / Jervey Bay) en ik arriveerde in Melbourne. Deze week had ik een auto om mee rond te touren. Dat betekende dat ik deze week ook weer enorm veel zag. Van de BlueMountains, koala’s, kangaroos en dolfijnen, tot prachtige stranden en in Melbourne waar ik een toffe Escher expositie bezocht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaafste moment

Dan toch de dolfijnen in het wild, zo’n tien stuks die rond de boot zwommen in Jervis Bay. We moesten er lang op wachten voor ze zich lieten zien, maar toen kreeg ik het ook dubbel en dwars terug.

Moeilijkste moment

Ik was toch wel geschokt van de aanslagen in Christchurch. Vreselijk nieuws dus dat kwam wel even binnen. Mijn laatste bestemming in Nieuw Zeeland over 8 weken dus hopen dat de rust daar een beetje terug keert.

Mooiste foto

Deze foto van de Blue Mountains, maar de leukste is zonder twijfel die met koala! (grote foto bovenaan).

Wat zag ik nog meer deze week?

Een supergave expositie van Escher x Nendo in National Victoria Gallery in Melbourne. Het meeste werk van Escher kwam wel uit Den Haag, maar de combinatie met de installaties was gaaf!

En vooral prachtige stranden en de kustlijn ten zuiden van Sydney.

Wat leerde ik deze week? !

Mezelf in een enorme linkse automaat auto rijden. En je nooit op Google Maps bij navigatie moet vertrouwen, want ga hier “noordwest” heb je natuurlijk niks aan als je in een vreemde stad rijdt. Inmiddels kan ik ook m’n naam zonder nadenken in NATO spellen 😉 Sierra, Alpha, November, November, Echo.

Lekkerste eten

Ik maakte zelf een heerlijke spaghetti klaar in het hostel. Na de reis naar Melbourne schoof ik aan bij een Vietnamees restaurant, de kip kerrie was lekker maar wel zout. En ik trakteerde me zelf op scones in Botanical Garden na een fietstocht van 1,5 u (bergopwaarts). De lekkerste koffie dronk ik bij Earth Walker aan de Great Pacific Road.

Leukste ontmoeting

De familie van Ada liep uit om mij te ontmoeten en ging mee op pad. Super leuk om zo over het lokale leven te horen en buiten het toeristische pad wat van het land te zien. Daarnaast ontmoette ik Nederlandse meiden die “mijn” reisrondje ook doen maar dan in andere volgorde, dus dat was leuk om ervaringen te horen. En ik ontmoette in de shuttle de Argentijnse Delpfi, die ook mijn kamergenoot in hostel werd en waarmee ik op pad in de stad ging o.a. naar de bibliotheek.

Aantal stappen gelopen deze week

 • 89.351
 • 54,5 km
 • 62 etages

Boeken gelezen

Nog steeds in de Scandinavische thriller ‘De vrouw die terug moest’ van Lina Bengtdotter bezig, inmiddels op 70%. Daarnaast kocht ik het Australische tijdschrift Frankie, een soort Flow 🙂

Hoeveel heb ik gesport deze week? 

Zaterdagochtend heb ik in alle vroegte nog 1,5 km gezwommen in de Bondi Pool. Donderdag deed ik in het Carlton park een work-out van een uur en daarna ging ik op de  fiets door heel Melbourne! En verder gebruik ik dus heel veel de benenwagen.

Hoeveel geld gaf ik uit? 

Naast boodschappen en overnachtingen (ongeveer 20 euro per nacht) was de autohuur deze week een kostenpost en ook enkele ‘excursies’ waren duur. Zoals de kabelliften in Blue Mountains ($43), Dolfijnenboottocht ($35) en entree tot de Escher expositie ($28).

Volgende week… 

Dit weekend ben ik nog in Melbourne en maak ik een dagtrip naar de Great Ocean Road (psst op Facebook al foto’s te zien) en Formule 1 en kom ik dinsdag aan in Nieuw Zeeland!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

8 reacties op “ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 2: 9 t/m 15 maart”
 1. Yvonne schreef:

  De Blue Mountains zijn schitterend zeg <3 Leuk verslag weer!

 2. Diana schreef:

  Ik volg je op FB en elke keer ben ik aan het genieten van je foto’s. Vooral die van de dolfijnen. Lijkt mij zo bijzonder. Je hebt het iig goed naar je zin. Zo tof dat je dit doet. Enjoy!

 3. Dewi schreef:

  Wauw, wat gaaf zeg om 10 dolfijnen naast je boot te hebben zwemmen! Dat lijkt me heel bijzonder. En ik snap heel goed dat je geschrokken bent van de aanslagen in Christchurch, hopelijk wordt het daar snel weer rustig.

 4. Janet schreef:

  De Blue Mountains is prachtig he.. Zo’n mooie regio en heerlijk om rond te wandelen. Die dolfijnen zijn te gek zeg! Veel plezier bij de GOR, het is er prachtig.

 5. Aniek schreef:

  Wat een ontzettend mooi uitzicht over de Blue Mountains! En die stranden zijn ook niet verkeerd 🙂

 6. Daphne de Vries schreef:

  Zo leuk om weer terug te zien. Ik heb dit stuk zelf natuurlijk net gereisd, dus heel herkenbaar. En ja the Blue Mountains, zijn geweldig. Zo veel moois te zien daar. En wat een geluk ook met je dolfijnentour. Jervis is mooi he? Zeker handig dat je nu NATO kan spellen, want Sanne is echt heel lastig voor Australiërs. Mijn NL collega in Sydney heet ook Sanne, maar niemand die het uit kom spreken. Sonny, Sammy, Sonne van alles kwam voorbij, maar niets dat klonk als Sanne hahah

 7. Yvonne schreef:

  Die dolfijnen in het wild.. zo gaaf! Ik kan me voorstellen dat die aanslagen er wel even in hebben gehakt. Hopelijk keert de rust gauw terug. En hopelijk geniet je lekker verder van al het moois daar!

 8. Jenny schreef:

  Die dolfijnen zijn zo tof! Net als je andere landschapsfoto’s trouwens.

  Links rijden is best even wennen inderdaad. Ik moest er in Engeland aan geloven – in een schakelbak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl