ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 3: 16 t/m 22 maart

In deze week verhuisde ik van Australië naar Nieuw-Zeeland en was ik van de Formule 1 ineens een paar dagen later in het meest noordelijke puntje van het Noordereiland.

Waar was ik afgelopen week?

Ik begon deze week met een dagtrip naar The Great Ocean Road. De dag erop was ik bij de Formule 1 van Melbourne. Dinsdag stapte ik op het vliegtuig naar Auckland en kon mijn Nieuw-Zeeland reis beginnen! Na 2 nachtjes in Auckland ontmoette ik de eerste Stray reisgenoten. Met hen maakte ik een trip naar het uiterste noorden: Bay of Islands en Cape Reinga, let wel van Auckland nog netto 6 uur rijden! Het is een superleuke groep waar ik de komende week nog mee verder tour. En we hadden super weer en ik heb gesandboard. Zaterdagavond ben ik terug in Auckland (en ga ik naar John Mayer…!)

 

Gaafste momenten

Het is bijna niet te doen zoveel toffe dingen dat ik beleef. De Great Ocean Road was geweldig, met het prachtige weer en fantastische uitzichten. De Formule 1 was ook tof om mee te maken met als hoogtepunt dé inhaalactie van Verstappen voor mijn neus. In Auckland was de krater bij Mount Eden gaaf en natuurlijk het uitzicht vanaf de Sky Tower. En dan nog het sandboarden en het uiterste puntje van de wereld.

 

Mooiste foto
Met al die mooie foto’s is het maken van eek keuze bijna niet te doen. Deze foto’s van de Great Ocean Road en Cape Reinga krijgen sowieso een prominente plek in mijn fotoalbum.

Wat leerde ik deze week?
Ik leerde vooral veel over de geschiedenis van Nieuw Zeeland en Great Ocean Road door de praatgrage gidsen. Ook kreeg ik een kijkje in de wereld van Formule 1. En ik leerde het ‘5 categories’ spelletje in de bus, superleuk en je hebt alleen een stukje papier en pen nodig.

Moeilijkste moment
Niet super moeilijk, maar ik had een klein “ongelukje”, het pootje van m’n bril was afgebroken. Ik Auckland was er gelukkig een SOS repair shop, daar moest ik wel 3 uur wachten en helaas 45 dollar lichter. Daarnaast protesteert m’n knie af en toe na het vele lopen en klimmen.

Lekkerste eten
Ik at een speciale zwarte Formule 1 burger op het circuit, dit paste helemaal in de setting en smaakte zeer goed. Mijn ijsje met chocoladechilli in Apollo Bay van een awardwinning ijssalon was ook erg lekker. En na een lange dag naar Cape Reinga aten we fish & chips in een mooi haventje in de Bay of Islands.


Leukste ontmoeting
Zeker weten mijn Straymates. We zijn met elf waarvan een mix  van Nederlanders, Britten en een Zweed en reizen dus met dezelfde buslijn t/m eind volgende week samen. Daarna gaan de verschillende route-opties weer uiteen, maar er zullen vast nog mensen doorgaan.

Aantal stappen gelopen deze week
Mijn kuiten hebben het aardig te verduren, 142 etages! Zo beklom ik de Mount Eden in Auckland en Flagship Hill in Russell. Maar dan heb je wel zulke prachtige uitzichten!

  • 83.928
  • 51,5 km
  • 142 etages

Boeken gelezen
Het boek “De vrouw die terug moest” is uit en ik ben aan boek Annika S van Annejet van der Zeil begonnen.

Hoeveel heb ik gesport deze week?
Omdat ik echt last had van m’n knie heb ik niet extra meer hardgelopen. In Auckland zit er een openluchtzwembad vlakbij het hostel, dus ik wil daar wel zwemmen.

Hoeveel geld gaf ik uit?
De dagtocht naar Great Ocean Road en het ticket voor de Formule 1 waren een flinke aanslag op mijn budget ;). Verder spendeerde ik aan de beklimming van de Sky Tower (30 dollar), veerboot naar Russell eiland (12,50 dollar). De reis naar Cape Reinga zat bij mijn Straybusticket in, dus die heb ik al eerder betaald. Ik had ook een shuttle vanaf het airport nodig, ook weer 20 dollar. Qua overnachtingen betaal ik nog steeds rond de 20 euro per nacht. Met de Straygroep gingen er afgelopen week wat meer biertjes in, dus ook daar geef ik nu wat meer aan uit. Met boodschappen heb ik inmiddels wat meer door wat hier wel en niet goedkoop is. Zo kost 2 kg appels maar 2 dollar. Dus ik ben aan een appeldieet ;). Iedere dag drink ik wel een goed kopje koffie en ik kocht nog wat Australische souvenirs. En was de reparatie van mijn bril een extra kostenpost.

Volgende week…

Dit weekend ben ik nog in Auckland waar ik zaterdagavond naar John Mayer ga. En ga ik een dagje naar de Waihiki eiland in de baai. Dinsdag trek ik verder naar Hahai en daarna Roturua (vulkanisch gebied).

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 3: 16 t/m 22 maart”
  1. Yvonne schreef:

    Die foto van Cape Reinga kan zo in een reisgids <3 (van de Great Ocean Road ook trouwens). Leuk leesvoer weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl