Fietsen in Melbourne langs de bezienswaardigheden

De beste manier om Melbourne te ontdekken is wat mij betreft op de fiets! Mijn hostel leende gratis fietsen (niet de allerbeste maar toch…) uit en daarmee ging ik op pad.

iVisa.com

Fietsen door Melbourne, bezienswaardigheden

Ik had dus de mazzel om gratis een fiets te gebruiken. Een ander goedkoop alternatief zijn de blauwe stadsfietsen. Die huur je voor 3 dollar per dag, maar je moet wel inschrijven met creditcard en met de app (dus met mobiel netwerk). In Melbourne ben je overigens verplicht om met een helm op te fietsen.

Ik start mijn tocht uiteraard bij het hostel dat tegenover Melbourne Museum, een architectonisch pareltje en the Royal Exhibition Building, het enige Unesco Werelderfgoed ligt. Daarna fiets ik langs St Patricks Cathedral naar het Cricket Stadium. Via een van de poorten kan ik naar binnengluren. Ik twijfel om het National Sports Museum in te gaan, maar er is zoveel. Achter het stadion ligt een soort Olympisch park met diverse stadions. Ik kom bij de Yarra river uit die door de stad loopt.

Mijn volgende stop is Shrine of Remembrance, een monument / infocentrum over alle Australische militairen. Daarna ga ik de Botanische tuin in, die hier gelijk naast ligt. Deze is ook al zo mooi. Bij het theehuis trakteer ik mezelf op scones.

Daarna fiets ik in een rechte lijn door naar Federation Square en Flinders Station. Dit is een levendige plek in de stad. Ik loop een rondje over de South Bank met de bruggen. Rondom Federation Square zijn verschillende musea te vinden zoals ACMI en National Gallery, beide (deels) gratis te bezoeken. Daarnaast bezoek ik de St Pauls Cathedral, een mooie kerk maar niet te vergelijken met de kerken die wij in Europa kennen.

Twee straten verder van Flinders Station ligt Hozier Lane, volgens Lonely Planet bekend van de street art, ik vind het kwalitatief wel meevallen. maar toch is het een stop die je niet wilt missen. Mijn volgende stop is de bibliotheek, geopend tot 20.00 u ‘s avonds, met een prachtige dome. Het is zeker de moeite waard om hier even naar boven te gaan. En ook gratis.

Tot slot sluit ik af bij Queen Victoria Market. Iedere woensdagavond is dit een echte levendige trekpleister. Op de andere dagen kun je er souvenirs inkopen (wel goed zoeken tussen alle t-shirts en tassen) en bij de foodkramen kaas, olijven en andere lekkere snacks. Die kun je dan met een picknick in het park opeten.

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Australië Melbourne
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl