Great Pacific Way, de kust ten zuiden van Sydney ontdekken met huurauto

Praat je met andere reizigers over het reizen langs de kust van Australië dan reist bijna iedereen van Cairns naar Sydney of van Melbourne naar Adelaide. Is de must ten zuiden van zuiden ook de moeite waard?  Met een huurauto van Sunny Cars ging ik op pad om dit te ontdekken. #meteenhuurautoziejemeer

Auto huren Sydney – Great Pacific Way

Via Sunny Cars huurde ik een auto in Sydney. Vanuit hartje Sydney centrum haalde ik mijn huurauto op een huge Mitsubitsu Eclipse Cross. De eerste kilometers waren behoorlijk spannend want een enorme bak met automaat, links rijden en gelijk de Harbour Bridge over. Ik heb behoorlijk moeten zweten. Maar toen ik eenmaal op de snelweg zat, ging het prima! Mijn roadtrip playlist kon via de Bluetooth prima aan en via Google Maps kwam de navigatie op het scherm.

Auto huren Australie Sydney

Rijden over de Sea Cliff bridge

Een van de eerste bezienswaardigheden op de kustroute ten zuiden van Sydney was de Sea Cliff bridge. Na een uur rijden arriveer ik bij de 450 meterlange brug die op de rand van de cliffen over de oceaan is gebouwd. Niet alleen leuk uitzicht maar ook gaaf om te rijden! Het is een van de zeven ‘buitenboord’ bruggen van de wereld. Hierna volgen een paar mooie uitkijkpunten en een leuk koffiehuis (Earth Walker & CO) om bij te stoppen.

Wollongong, surftown

De eerste grote stad ten zuiden van Sydney is Wollongong, aantrekkelijk bij surfers door de goede golven. Het heeft niet een spannend centrum, wel een grote mall. Langs de boulevard kun je wel een prima wandeling maken, een rondje hardlopen en fish & chips eten. Ik verbleef in het hippie-achtige hostel Keiraleigh House. Ik had een prima 4-persoonskamer met badkamer inpandig. De tuin, met Bali-achtige sfeer, was erg fijn!

Kiama blowhole

Tussen Wollongong en Jervey Bay ligt Kiama, beroemd van het blowhole. Een stuk uitgeslepen rots waar bij een goede wind de zee vacuüm zuigt en als een geiser opspuit. Het is een prima stop voor een halfuurtje op je route. Je vindt het blowhole bij de vuurtoren.

Dolfijnen in Jervey Bay

Een goede reden om verder naar het zuiden te rijden is Jervey Bay. Dit is één van de plekken in Australië waar je dolfijnen in het wilt kunt spotten. En in het seizoen ook walvissen. Omdat ik dolfijnen nog nooit gezien had, ging ik hier op een dolfijnenboottour. Meerdere keren per dag vertrekken deze vanuit de baai en zijn goed betaalbaar! Je zit 1,5 uur aan boord van een catamaran. Via de speaker wordt je op de hoogte gehouden of je de dolfijnen ziet. En ja, als je ze ziet, is het een enorme groep! Ik zag ze twee keer en was als een kind zo blij! Let op, je verbrand hier erg dus blijven smeren!

Hyams beach

Op de route naar Jervey Bay had ik al wat mooie stranden gezien, maar Hyams was bij ver het allermooiste. Zacht wit zand, kristal helder water en schaduw op het zand van de bomen! Tja, kijk maar naar de plaatjes, need i say more?

Tip: Wil je hier in de buurt verblijven? Na lang Googlen vond ik de mooie B&B Dolphin Sands. Ik had zelf alleen geen tijd meer om hier te verblijven.

iVisa.com

Voordelen auto huren Australië via Sunny Cars

Een auto huren via Sunny Cars heeft veel voordelen. Je haalt je auto op bij een van hun partners, in mijn geval Hertz. Zo ben je altijd all-in verzekerd en heb je 100% zekerheid. Je kunt altijd 24/7 contact opnemen, met de Nederlandse organisatie als er iets gebeurt. Weet je nog niet zeker of je een auto nodig hebt? Je hebt 14 dagen een optie. Bij het ophalen moet je wel een lokaal contract ondertekenen, een internationaal én Nederlands rijbewijs laten zien en je legitimatiebewijs. De waarborgsom wordt binnen 10 dagen teruggestort op je rekening. Ik leverde zelf mijn auto weer in op het vliegveld van Sydney.

Disclaimer: Ik kreeg een korting op mijn autohuur in Australië in ruil voor deze content.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Australië
Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Great Pacific Way, de kust ten zuiden van Sydney ontdekken met huurauto”
  1. Klinkt als een toffe road trip! Ik heb tijdens mijn reis in Australië geen auto gehuurd, want durfde niet zo goed omdat ik geen ervaring heb met links rijden 😉 Maar wil zeker nog een keertje terug en dan wel een auto huren, je ziet zoveel meer dan wanneer je alleen met het OV reist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl