Cat Ba Island, de andere kant van Ha Long Bay

Een van de bijzonderste tripjes in Vietnam was Ha Long Bay, maar dan vanaf Cat Ba Island. Dit gebied, wat op de UNESCO lijst genoteerd staat ligt vlak bij de grens met China en het gebied is ruim 1500m2 groot. Dit is iets wat je absoluut niet mag overslaan tijdens je trip in Vietnam. Echter kozen wij wel voor de minder toeristische en de goedkopere variant.

Cat Ba Island

Cat Ba Island, paradise under construction

Als je in de haven aankomt, zie je de enorme kastgebergtes al. De rit, die ongeveer 15 minuten duurt, is een afwisselende rit met bouwconstructies en prachtige natuur. Cat Ba Island is vol in aanbouw. Midden in dit prachtige paradijs, wordt er een waar toeristenoord gebouwd.  Het eiland heeft een grote, brede boulevard en hieraan zijn vele hotels en hostels. Aan het einde van de boulevard zijn zelfs mega resorts. Het voordeel van Cat Ba Island is, dat het vergeleken met Ha Long Bay erg goedkoop is. Dat komt ook omdat er eigenlijk buiten de boulevard niet veel te doen is. Er zijn een paar feesttenten waar alle backpackers s’avonds feesten en eten.

Wij sliepen in Cat Ba Island Guest House, want in een zijstraat van de boulevard lag. Een beetje bergopwaarts, zodat je niet het geluid van de boulevard meekrijgt. Dit guesthouse werd gerund door een man met zijn vrouw en hun kleine kindjes liepen hier rond. Het was een prettige plek, lekker rustig en we hadden een privé kamer voor een prikkie.

Ha Long Bay Tour

Zoals overal in Azië is de kans dat je opgelicht wordt groot. Zoek daarom zorgvuldig uit waar je je Ha Long Bay tour boekt!  Je wilt niet op een gammele boot gaan varen of betalen en nooit een toch maken. Wij hebben onze tour geboekt bij Cat Ba Venture tours. Deze zit op de boulevard en is op internet vaak genoemd als betrouwbaar.

En dat was het zeker. We betaalden ongeveer €29,00 p.p. voor de tocht, maar daar zat veel bij inbegrepen. De kanotocht, de gehele boottocht, uitstapjes op de fishfarms en een hele uitgebreide lunch met verse vis. Het enige wat je moest kopen waren je biertjes of andere frisdrank.

De boottocht was echt prachtig. De hoeveelheid kastgebergtes is bijzonder. In de baai liggen 1969 kastgebergtes/eilanden. Waar je ook vaart, je wordt omringt door de uit de zee oprijzende gebergtes. We zijn wezen kanoën in de groten en de lagunes, waar we een frisse duik namen in het warme water. Het kanoën is echt super leuk, want je vaart grotten in waar vleermuizen leven en je ziet kleine visjes onder je kano zwemmen. Ik had hier uren kunnen peddelen. Het water heeft een prachtige groen/blauwe kleur, waardoor het groen op de eilanden er zo mooi uitkomt!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Waar je ook vaart, overal verschijnen prachtige kastgebergtes. Het lijkt wel of ze zich achter elkaar verstoppen en langzaam tevoorschijn komen. En wat een rust.. Je hoort af en toe een bootje voorbij komen, maar verder rust en stilte. Af en toe zie je een paar grote vogels bij de bergen vliegen, maar wat is het hier mooi.

Dus wil je de toeristenstroom en megascams ontwijken? Dan is Cat Ba Island zeker een aanrader!

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Cat Ba Island, de andere kant van Ha Long Bay”
 1. Jasmijn schreef:

  Wauw! Vietnam staat zeker op mijn nummer 1 om te ontdekken en ik zou dan ook voor de minder toeristische kant gaan. Jouw blog motiveert mij zeker om zelf op ontdekking te gaan. Ik kan wel naar de foto’s blijven kijken! Eerst Zuid-Amerika maar dan is Azie aan de beurt. Mooie foto’s!

 2. Kelly schreef:

  Wat een goede tip! Ik heb de duurdere variant gedaan, haha. Wij hadden een prachtige luxe jonk en vaarden twee dagen door Halong Bay. Ook een aanrader, maar de minder toeristische kant klinkt ook aantrekkelijk. Dan heb je in ieder geval minder last van de vele karaokeboten die wij tegenkwamen 😉 .

 3. Martin schreef:

  Ik ben er geweest. Inderdaad een prachtig gebied. Was er al in 2000…in mijn herinnering was het er toen nog vrij rustig.

 4. Eva schreef:

  Grappig, ik vond Cat Ba juist het minst leuke van de hele trip in/naar Halong Bay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl