Cosy Cambridge in 15 foto’s

Als er een stad was waar ik had willen studeren is het Cambridge. Alleen al om rond te dwalen door de geweldige universiteitsgebouwen. Cosy is het woord dat ik het beste bij deze stad vond passen. Knusse steegjes en straatjes. Knusse barretjes en koffiehuisjes waar studenten biertjes wegtikken en tikken op hun laptops. Knusse bootjes die varen op de Cam. Op zo’n half uur van Londen ligt de eeuwenoude universiteitsstad en die is meer dan een bezoek waard. In deze blog een sfeerimpressie.

De naam Cambridge is erg makkelijk te verklaren; een oude brug over rivier de Cam. Toen machtige families als The Tudors elkaar de tent nog uitvochten werd dit al een episch centrum voor studie. De toonaangevende universiteit trekt nu studenten van over de hele wereld aan. Vooral Aziatische studenten strijken hier neer.

En er wordt hard gestudeerd. Bij ons bezoek begin mei is de jaarlijkse examenperiode net aangebroken en dat betekent dat we behalve het Kings College geen enkel ander universiteitsgebouw kunnen betreden. Jammer maar alleen al van de buitenkant zijn de gebouwen prachtig! De stad wordt vooral wel gedomineerd door de universiteitsgebouwen. De levendige Regentstreet met de vele winkels is de ader van de stad. Op de rivier de Cam werken de punters zich in het zweet om de (vooral Aziatische) toeristen voort te punteren. Kijk verder vooral mee!

Ben jij wel eens in Cambridge geweest?Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
4 reacties op “Cosy Cambridge in 15 foto’s”
 1. Martin schreef:

  Ja ik snap wel dat je daar had willen studeren…Cambridge is heel mooi! Zelf in Enschede gestudeerd, ook heel leuk, maar dat is toch anders dan Cambridge!

 2. Carolien schreef:

  Cambridge staat ook op mijn lijstje van te bezoeken plaatsen tijdens onze roadtrip door Zuid Engeland, maar daar staat al zoveel op en het ligt wat uit de route dus ik vrees dat we er niet aan toekomen. Ik denk dat we dan nog maar eens terug moeten want het is echt mooi!

 3. ivonne schreef:

  Nog nooit geweest, maar het ziet er aanlokkelijk uit!

 4. Marcel schreef:

  Ik ben nog nooit in Cambridge geweest, maar staat erg hoog op mijn lijstje. De stad wordt vaak gebruikt in Engelse detectives, zo is mijn interesse voor Cambridge ontstaan. Begrijp heel goed dat je er wilde studeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl