Dagje shoppen: Leuke winkels in Antwerpen

Nu de kerstdagen naderen en je natuurlijk weer leuke cadeautjes onder de boom wilt leggen, is een dagje shoppen in Antwerpen zo’n slecht idee nog niet. Hier zes leuke winkels in Antwerpen.

Naast de bekende ketens aan de Meir, de winkelstraat van de stad, vind je hier tal van cadeauwinkels, boetieks en boekenwinkels. Perfect om het cadeau voor je vader, moeder, broer, zus, opa, oma of geliefde te scoren.


Winkelen in Antwerpen, leukste shops

Wunderkammer

Wij verkopen alleen maar spullen die we zelf leuk vinden. Als ik zelf een winkel zou runnen, zou ik dat ook doen. In cadeauwinkel Wunderkammer vind je echt veel moois. Sieradenkistje, een tas, sieraden, wijnrekken, lampjes en een gouden ananas. Ook zijn de producten van Nathalie Bond Organics heerlijk. Scrub’s, badzout, huidolie en zeep van pepermunt. Alles is puur gemaakt zonder synthetische middelen.

Adres: Steenhouwersvest 13

Leuke winkels in antwerpenP9273075

‘t Stad Leest

Schuin tegenover Wunderkammer ligt ‘t Stad Leest. Voor deze digitale tijd een enorme boekenwinkel met een grote stationary-afdeling. Mij kun je zeker gelukkig maken met mooie schrijfboekjes, stempels en kaarten onder de boom. Ook kookboeken die je niet zo snel in Nederland vindt en veel kinderboeken kun je hier scoren.

Adres: Steenhouwersvest 16

Leuke winkels in antwerpenP9273072

Akotwee

Zo’n winkel waar ik heel hebberig van wordt. Lampjes, vaasjes, gadgets, tasjes en vooral heel veel spullen waar je niks mee kan. Maar dat is toch het leuke aan cadeautjes geven. Tot de collectie behoren de merken Pip Studio, Sass & Belle, Kitch Kitchen en Rice. Ze hebben overigens ook een webshop….

Adres: Melkmarkt 28-30

Leuke winkels in antwerpenP9273091

Leuke winkels in antwerpen

The Mad Hatter

Deze winkel sprong mij vooral in het oog door hun linnen tasjes met koffie teksten. I LIKE BIG CUPS AND I CAN NOT LIE. Het is een klein creatief zaakje met zelfs een eigen afternoon tea. Verder heeft het een decor van marmeren tafeltjes, antieke kastjes, vlinder schilderijtjes, stolpen en planten. Alsof je op Pinterest bent beland 🙂

Adres: Melkmarkt 6

The Other Shop

Ook al aan de Melkmarkt, dat is dus een goede straat. Ook hier veel boeken, maar dan vooral de survivalgidsen, komische (strip)boeken zoals How to be a cat? en kookboeken. Posters vinden hier gretig aftrek zoals die van vlinders en vintage platen. Qua cadeaus zul je hier mokken en minikunstwerkjes vinden.

Adres: Melkmarkt 31

Leuke winkels in antwerpenP9273093

Jüttu

Aan de Meir vind je vervolgens de laatste winkel van dit lijstje; Jüttu. Een mix tussen een Scandinavische zaak en conceptstore. Zowel mooie casual kleding als woonaccessoires. Een trui is ook geen slecht cadeau voor onder de kerstboom toch?

Adres: Meir 19

Tips voor uiteten in Antwerpen? Na het shoppen een hapje eten? Bekijk de leukste tips van Stephanie.

Weet jij nog een leuke winkel in Antwerpen? Laat hem achter in de comments. 

 

Leuke hotels in Antwerpen

Wil je na het shoppen een hotelletje pakken in Antwerpen? Bekijk hotels in Antwerpen


Booking.com

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl