De alternatieve hippiemarkt in San Joan, Ibiza

Las Dalias en de hippiemarkt bij Punta Arabi mag je niet missen, zo beloven de reisadviezen richting Ibiza. Ik bezocht die bij Punta Arabi en kan je verzekeren die kun je zeker skippen tijdens je verblijf op het eiland. Ga naar de alternatieve hippiemarkt in San Joan, hier koop je de echt originele souvenirs en tref je echte hippies.

Waarom kun je de Las Dalias en Punta Arabi overslaan?

Ik voel dat de vraag ‘Waarom kun je Las Dalias en Punta Arabi overslaan?’ op het puntje van je tong brand. Nou ik zal je uitleggen waarom. Hordes resortgangers worden rechtstreeks met de bus voor de ingang van de hippiemarkt afgezet om hier twee uur later weer terug te keren. Je vindt bij de honderden kramen zeker 10x hetzelfde geïmporteerde tasje uit China, weinig origineel dus. Je moet vanwege de drukte ontzettend alert zijn op zakkenrollers, uiteraard zijn deze toeristische markten een paradijs voor hen. Het alternatief voor deze twee drukke markten? De markt in San Joan op zondag.

De alternatieve hippiemarkt in San Joan

Hippies, echte kunstenaars, lokale boeren en tarotlezende hippies stallen op zondag hun waren uit in het dorpje San Joan in het noorden van Ibiza. Hier vind je originele sjaals, handgemaakte sieraden, organic food, geurende zeepjes en kunstwerken. Je treft hier een van oorsprong Nederlandse hoedenmaakster die bewust alleen op deze markt staat, de polaroidkunstenaar die na faam in New York op Ibiza is neergestreken en een aantal muzikanten die het geheel omlijsten met zwoele klanken.

De hippiemarkt in San Joan vindt op zondagen vanaf 10.00 uur plaats. Ook fijn: Je kunt hier gratis parkeren en hoeft niet in de file te staan.

Tip: Lunchen bij Bar Giri

Bar Giri ligt ook in het centrum van San Joan en heeft een heerlijke (moes)tuin waar je op de loungebanken of hemelbedden kunt genieten van een super verse sap, groene smoothie of koffie van de barrista. Bar Giri is een favoriete spot van veel bekende Nederlanders.

Hippiemarkt in San JoanP7241118

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl