De eet & drink herinneringen die me van reizen wel bijbleven

Eten en reizen, reizen en eten. Eén van de grote clichés in reisreportages blijkt eten en drinken te zijn. Op de slotavond van de cursus Reisjournalistiek was na 12 weken schrijven door 30 cursisten wel duidelijk dat het consumeren van eten en drinken op reis ons schrijvers goed bezig houdt. Een appetijtelijke sandwich hier, bijpassende wijn daar en natuurlijk op een decadente hotspot. Is daar iets mis mee? Nee! Wat mij betreft niet. Zelf neem ik op reis nog uitgebreider de tijd om te ontbijten, lunchen en dineren. Soms luxe, soms lokaal, soms op in een hip tentje. Omdat eten op reis je vaak overkomt, zeg 3x per dag, blijven eet en drink herinneringen je minder goed bij. Behalve deze.

Mercado San Miquel in Madrid

Overdekte foodmarkten waar je geen verse producten voor thuis koopt, maar direct een portie aan één van de bars nuttigt. De afgelopen jaren telt iedere respecterende stad wel een lokale variant naar goed voorbeeld. Iedere keer als ik weer een foodmarkt bezoek is het voor mij weer een slap aftreksel van Mercado San Miquel in Madrid. In het thuisland van de Tapas en Pinxtos hebben ze als geen ander begrepen hoe eten een belevenis is.

tn_San Miquel (4)

Eataly in Milaan

Zeg je Italië, dan zeg je eten. De naam Eataly vond ik daarom al geniaal bedacht. Eataly is een supermarkt met de nadruk op vers en typisch Italiaans. In de bar kun je genieten van gerechten die bereid worden van de verse producten. In de supermarkt ben je geneigd om je kar vol te laden. Enerzijds door de mooie producten, maar vooral ook door de prachtige verpakkingen. Tot dat je je realiseert dat je met het vliegtuig bent en nog 2,5 kilometer naar je hotel moet lopen. Gelukkig komt Eataly naar Nederland!

Eataly MilaanIMG_7314

Taittanger tasting in Reims

Champagnehoofdstad Reims overslaan zonder een bezoek aan een van de caves, is een schande. Behalve dat de Champagne cave van Taittanger een leuk uitstapje is, is het betreden van de ondergrondse schatkamer mij toch bijgebleven. Op een zeer hete zomerdag daalde wij af in de koude kelders met een ontzettend grappige gids. Na meer dan een uur op diepte, dronk ik voor het eerst in mijn leven echte Champagne. De kurk jatte ik mee en toont nog steeds als ware buit in mijn souvenirsletterbak. De fles Taittanger uit de winkel wacht nog steeds op het speciale moment om te ontkurken.

Taittinger (8)

Wereldreis over Camden Foodmarket

De wijk Camden was voor mij, tijdens mijn 5e keer in Londen zo’n ontzettende verrassing. De foodmarket met trucks uit alle werelddelen, waren een echt feest om langs te lopen. De geuren, kleuren en vriendelijke bemanning. Ik wilde werkelijk alles proeven. Alle (reizende) foodmarkten met trucks hebben sinds Camden een brug te overtreffen.

Camden-Town-Londen Ensannereist - Reisblog Ensanne - Sanne Bakker

Lokaal gerecht in gastvrije taverne in Porto

Fransessina. De naam van het gerecht ben ik zelfs nog niet vergeten. Tijdens onze eerste avond in Porto werden we door de hotelreceptioniste naar Taberne Manual onderaan de Pont Luis I verwezen. Fransessina was de huisspecialiteit en een lokaal gerecht. Ik herinner me zelfs de smaak nog van dit lasagne-achtige schotel. Het totaal plaatje werd gemaakt door de gastvrije ober die zelfs nog een paar woordjes Nederlands sprak!

tn_Porto (7)

Welk eet & drink moment herinner jij je nog goed?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Bestemmingen
2 reacties op “De eet & drink herinneringen die me van reizen wel bijbleven”
  1. Als ik op reis ben probeer ik tenminste in elk land waar ik ben een kookles te doen. Zodoende kan ik wat van die heerlijke herinneringen in mijn eigen huis halen. Het eten op reis is altijd zo lekker!!

    Het Indiase eten staat bij toch echt op nummer 1!!

  2. Denise schreef:

    Jaaaa, lekker eten op reis. Heerlijk! In het Mediterrane Gebied geniet ik er erg van, vooral n combinatie met wijn, en mijn fijnste eetherinneringen heb ik aan het jaar dat ik in Bangkok woonde. Het was altijd zó lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl