Mooie plek: De Iguazú-watervallen, adembenemend!

Een van de mooiste dingen die ik heb gezien tijdens mijn reis door Argentinië, waren de watervallen van Iguazú op de grens van Brazilië en Argentinië. Het natuurgeweld wat je hier ziet vallen, duizenden liters water dat keihard naar beneden stort, maar toch de rust die hier is, zorgen voor een prachtige plek op onze aarde. Zo zie je hoe mooi de wereld eigenlijk is!Puerto Iguazú

We komen vroeg aan in Iguazú, een dorpje in het noorden van Argentinië wat tegen de Braziliaanse grens ligt. Omdat wij van midden naar Noord-Argentinië zijn gereisd, is dit een totaal andere omgeving. Je merkt hier goed dat je omgeven bent voor tropisch regenwoud. Mooie tropische vogels, gekleurde grond, groene natuur en natuurlijk tropische temperaturen. Zelfs met de herfst, ja in juni is het daar herfst/winter, zijn de temperaturen hier erg aangenaam.

We slapen in een heel fijn hostel Hostel Inn Iguazu en relaxen hier om de volgende dag naar het Parque Nacional Iguazú te vertrekken. Met de taxi duurde de rit ongeveer 20 minuten en met nog geen half uur liepen we in het prachtige park.

We werden de dagen ervoor gewaarschuwd om geen krakende zakjes e.d. mee te nemen, want er lopen in het park witsnuitwasbeertjes rond, die zijn fan van alles wat toeristen meenemen. En dat hebben we geweten! De brutale beestjes rennen achter je aan en achtervolgen je als ze zien dat je iets te eten hebt!

 

Wist je dat

  • Afhankelijk van de hoeveelheid water die stroomt er wel bijna 300 watervallen zijn in Iguazú;
  • Dat zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant van het park op de UNESCO werelderfgoed staat;
  • De naam Iguaçu betekent “groot water” in de indianentaal Guaraní.
  • Eleanor Roosevelt ooit de watervallen bezocht en zei; “Poor Niagara!”

Routes door het park

Je kan verschillende hikes nemen, korte en lange. Mijn aanrader is, neem ze allemaal! Je ziet zoveel moois als je alle hikes neemt en als je toch een hele dag door het park loopt, haal er dan het beste uit! Al vrij snel hoor je het gesuis van het neerstortende water en je merkt ook in het park dat het een hoge luchtvochtigheid heeft.

De ene hike is de andere niet en doordat er vier verschillende hikes zijn en een treintje is, zie je hoe mooi de natuur is daar. Overal zie je watervallen, en omdat wij op een zonnige dag daar waren, overal prachtige regenbogen.

Wij zijn met een bootje de rivier op gegaan. Dan vaar je dus tussen de klif in en zie je achterin het neerstortende water van Devil’s Throat. Het is niet te bevatten hoeveel water er naar beneden stroomt en hoe mooi het eruit ziet. Met het bootje vaar je langs wat kleinere watervallen, ja je wordt klets nat, maar droogt ook zo weer op als het lekker weer is.

ensannereist.nl Iguazu Argentinie

Garganta Del Diablo

Ook wel Devil’s Throat, de grootste waterval van Iguazú aan Argentijnse zijde. Als je de route door het bos hebt gevolgd, en boven alle andere watervallen bent gelopen, dan kom je hier aan. De plek waar het water van de rivier zich verzameld en wacht tot het te pletter stort in Devil’s Throat, ook wel Garganta Del Diablo in het Spaans genaamd. Ik vond deze plek zo mooi, ben er goed voor gaan zitten en maar gaan kijken hoe het naar beneden stort. De vele regenbogen onderaan de waterval, en aan de overkant zie je bezoekers van het Braziliaanse park kijken en foto’s maken.

Ik denk nog vaak terug aan deze dagen en ben heel blij dat ik dit heb gezien. De wereld heeft ondanks alle ellende toch ook nog mooie plekken, waar graag mensen komen om van de prachtige natuur te genieten!

ensannereist.nl Iguazu Argentinie

Tips

  • Het is de moeite waard om met het bootje de rivier op te varen en onder de watervallen door te varen.
  • Bezoek als het kan ook de Braziliaanse kant, wel minder spectaculair, maar je hebt heel ander uitzicht vanuit het buurland. Dit omdat het water vanuit de Argentijnse kant stroomt en je dus een prachtig panorama beeld hebt van Devil’s Throat. En je krijgt een stempel in je paspoort erbij!
  • Je kunt ook een helicoptervlucht maken over de watervallen. Jenny van Ik Reis.net ondernam deze activiteit.

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl