De Kerstmarkten van Keulen

Keulen is geloof ik het Mekka als het gaat om de Kerstmarkten. In totaal zijn er 7 verschillende verspreid door de stad. We zijn er bij 6 geweest!

Vlak voor de kerst naar Keulen

Trek wel je wandelschoenen aan want ze liggen best een eind uit elkaar waarbij je An der Schaafenstrasse kunt overslaan want die stelt niks voor. Wij waren er op een dinsdag, wel gezellig druk. Ik kan me voorstellen dat je in de weekends over de hoofden loopt… De markten zijn tot 21-22 uur, als het donker wordt wordt het echt nog een stukje sfeervoller. Daarnaast leuk om te weten: op de kerstmarkt drink je natürlich glühwein. Die krijg je in een mok, iedere markt heeft een ander, waar je €2,50 borg voor betaald.

1. Heimat der Heinzel – Altstad Heumarkt

Hier moet je vooral zijn voor veeeel eten en drinken. Daarnaast ligt hier de schaatsbaan waar je behalve kunt schaatsen ook kunt curlen! De meeste kramen hier zijn eetkramen. Kun je niet goed tegen allerlei etensluchtjes? Dan moet je dit mijden, je ruikt hier echt alles door elkaar!
Tip: probeer de gefrituurde Reisekuchen met appelmoes. Ook als vegetariër kun je hier vega braadworst scoren!

2. Weinachtsmarkt am Kölner Dom

Direct aan de Dom ligt de grootste markt van de stad. Hier vind je vooral veel cadeautjes zoals houten speelgoed, kerstdeco, geschenkchocolade en badeenden :)! Ook is hier een podium waar bij ons een kinderkoor acte de pressance gaf.

3. Markt der Engel (Neumarkt)

Deze markt moet je echt in het donker bezoeken omdat dan de sterrentjes in de bomen zooo mooi verlicht zijn! Zoek je een Nutcracker poppetje of kersthanger als aandenken? Dan is hier een grote indoorkraam. Let op: wel aan de prijs. Wij scoorden een foute “kerstbal” bij Buttlers die om de hoek ligt.
Neem een lekkere curryworst en je kunt weer even door 🙂

4. Nikolausdorf auf dem Rudolfplatz

Deze markt was nieuw! Dat zag je ook wel in de standhouders terug. Eigenlijk de kramen die je op alle markten wel tussendoor zag. Peperkoeken en papieren kerststerren.. Dat is denk ik ook een beetje ‘t nieuwe, de vaste lui hebben denk ik hun eigenplekje verworven :). Tip begin je dag met een bezoek aan deze markt!

5. Stadtgarten

Dit was volgens mij de plek waar de locals na werktijd ook even een glühweintje doen! Hier vond je veel culikramen: gedroogde worsten, truffelspecialisten, bio honing en dergelijke. Ook nog wat handcrafts zoals kinderkleding, tasjes en sieraden.

Winter Stedentrip Keulen

Ga je deze winter nog naar Keulen? Ik geef je graag mijn hoteltip! Zo kun je optimaal genieten van je stedentrip in deze Duitse stad. Wil je alle leuke wijken Keulen ontdekken? Marcel zet de buurten van Keulen op rij.

Sfeerimpressie Kerstmarkten in Keulen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl