De Verboden Stad in Hué, Vietnam

Hué, voor de meeste een tussenstop waar ze een nacht slapen om daarna weer door te reizen naar de volgende bestemming. Voor mij, helaas ook, maar als het kon, had ik zeker meer tijd doorgebracht in deze stad. De omgeving heeft zoveel te bieden en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Ik bezocht hier Tu Cam Thanh oftewel de oude Verboden Stad.Hué en de verboden stad

Ooit was Hué de keizerlijke hoofdstad van Vietnam (1802-1945). In de citadel, gelegen in het noorden van de stad, woonde hier de keizerlijke familie. Doordat Hué op de grens ligt tussen het voormalige Noord- en Zuid-Vietnam heeft de stad tijdens de Vietnamoorlog heel veel schade opgelopen. Grotendeels van deze oude Citadel is verwoest. Gelukkig zijn ze druk bezig met het restaureren van deze oude “Verboden Stad”. Het heeft de naam de Verboden Stad gekregen, omdat deze stad niet toegankelijk was voor het gewone volk toen de keizer hier woonde.

Het oude Citadel

Het oude Citadel is een stad waar ooit pracht en praal heerste. Een grootdeel van de deze verloren stad is weer hersteld en het ziet er dan ook werkelijk waar prachtig uit. De oude citadel is samen met nog een paar andere monumenten in 1993 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Je betaald ongeveer 2 euro om binnen te komen en je kan eventueel een tourguide boeken. De stad is vrij groot. Het complex, waar ooit de keizers van Vietnam leefde en rijkversierde paleizen en hallen waren, is helaas niet meer zo prestigeus. Van de 148 gebouwen die er origine stonden, staan er nu nog maar 20 van overeind. Maar steeds meer gebouwen worden hersteld in originele staat.

Je ziet nog wel de overblijfselen van de Paarde Stad, dit was het privéverblijf van de keizer en staat midden in het complex.

Tip! Ga er vroeg heen in de ochtend, het is namelijk bloedheet als je daar tussen de ruïnes en paleizen rondloopt!

 

Hue - ensannereist.nl

 

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl