Dover Castle en de geheime oorlogstunnels

Tijdens mijn trip met Liberation Route Europe naar Dover bezochten we tijdens een excursie Dover Castle. Bij helder weer kun je dit kasteel en de white cliffs al vanaf Calais zien liggen. Volgens zeggen is dit kasteel ook het grootste kasteel van Engeland. Al eeuwen heeft het een belangrijke rol gespeeld in de Engelse geschiedenis. Eén van de laatste tijdperken is de rol die de tunnels hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voormalig Communicatiecentrum

Daal mee ondergronds in de diepe tunnels onder het kasteel en tegen de white cliffs aan. Samen met een gids doorloop je verschillende ruimtes van de kasemat. Een heuse experience wacht op je die je veel vertelt over de evacuatie van Duinkerken in mei 1940. Later in diende de War Tunnels als belangrijk communicatiecentrum. Alsof de tijd heeft stil gestaan kun je deze nog bezoeken. Officiëren starte vanaf hier de oorlogsoperaties om Europa terug te winnen.

Lees meer over Dover Castle op LiberationRoute.nl

Het kasteel bezoeken

Naast de tunnels kun je veel meer complexen op dit gigantische kasteel bezoeken. Je bent er gegarandeerd een dag zoet! De rondleiding door de tunnels duurt al ruim 1,5 uur.
Ondergronds mocht en kon je helaas geen foto’s maken. Gelukkig was het uitzicht vanaf het kasteel fantastisch.

Dover CastleIMG_7493

Dover CastleIMG_7492

Dover CastleIMG_7491

Dover CastleDSC_0759

Dover CastleDSC_0780

Dover CastleDSC_0781

Dover CastleDSC_0779

Dover CastleDSC_0777

Dover CastleDSC_0778

Dover CastleDSC_0776

Dover CastleDSC_0775

Dover CastleDSC_0774

Dover CastleDSC_0772

Dover CastleDSC_0770

Dover CastleDSC_0768

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl