ensanne Down Under: Voorbereidingen reis Nieuw-Zeeland #2

We zijn al weer een maand verder. Over exact twee maanden land ik Down Under. Ik reis via Hong Kong naar Sydney <-> Adelaide naar Nieuw-Zeeland en eindig op Fiji. Mijn langste tijd tijdens mijn reis verblijf in Nieuw-Zeeland omdat deze bestemming het hoogst op mijn bucketlist stond. Van 19 maart tot 14 mei ben ik in dit land, maar liefst 57 dagen! Genoeg tijd om dus de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Ik ga met Stray reizen (Everywhere Pass) en kom dus bijna automatisch al langs de highlights. Ik ben al weken bezig met het zoeken naar leuke blogs, sprak met mensen die al eerder met Stray door Nieuw-Zeeland reisden en heb natuurlijk de Lonely Planet op mijn nachtkastje liggen. Droom je alvast mee naar tien plekken die ik ga bezoeken en lees voor meer inspiratie door op de ervaringsblogs.

10 plekken in Nieuw-Zeeland die ik ga bezoeken + ervaringsblogs

Noordereiland: 

Auckland & Bay of Islands

Ik kom aan in Auckland waar ik na een dagje doorreis naar het uiterlijke noorden Cape Reinga en Bay of Islands. Daar kan ik eventueel dolfijnen spotten net zoals Natasja van Wat zij zegt deed. Ook de cathedral cove wil ik niet missen. Daarna kom ik weer terug in Auckland waar ik met de city guide van Danique en zo kan ik John Mayer’s eerste concert van zijn worldtour meepakken, hoe cool is dat? Een van mijn favoriete artiesten! Ook wil ik een dag naar Waiheke eiland.

Rotorua

De volgende route gaat richting het vulkanische gedeelte van het noordereiland. Hoewel het hier naar rotte eieren schijnt te ruiken, wil ik hier wel veel gaan zien. Ook is er in de omgeving hier genoeg actiefs te doen tipt Danique. Zo kun je rodelen zoals Annemarie van Ishetnogver deed. Volgens Natasja van Wat zij zegt, moet ik zeker naar de Hobbiton sets of te wel het dorp waar Lord of the Rings is opgenomen. Vanuit Rotorua kan ik daar een dagtrip heen maken. Die schattige huisjes wil ik dan ook zeker zien! En de Hobbit ga ik de aankomende weken nog even herkijken! Na Roturua is mijn volgende Lake Aniwhenua waar je met Stray een all inclusive tocht met een bezoek aan een maori dorp hebt.

Waitomo Caves & Raglan

De glowworms wil ik zeker gaan bewonderen en dat kan op het noordereiland bij Waitomo. Met een boottochtje ga je ondergronds en ik ben heel benieuwd hoe dit zal zijn. Raglan schijnt de surfspot van de westkust van Nieuw-Zeeland te zijn. Ook liggen er in dit gebied mooie watervallen. Hier wil ik dus vooral even bijkomen in deze toch wel intense reis.

Tongariro Crossing

Volgens vele de mooiste hike ter wereld, dus die ga ik zeker lopen. Hij is zo’n 20 kilometer, dus dat wordt een pittige dag, maar ook n iet onhaalbaar doen. Langs kraters en dwars door een – schijnt – super mooi landschap. Duimen op mooi weer! Anto van We12travel liep hem vorig jaar.

Wellington

In een weekend kom ik aan in Wellington. Hier is uiteraard ook genoeg te doen, blijkt uit de tips van Suzanne. Het Te Papa Tongarewa museum over de geschiedenis van het land en haar volkeren. En daarnaast is het in het weekend vast leuk uitgaan en weer even shoppen na alle natuur.

 

Zuidereiland: 

Abel Tasmanpark

Op het Zuidereiland aangekomen is het Abel Tasman National Park zeker een van mijn eerste bestemmingen. Vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger en het ziet er op de foto’s bij Ik wil meer reizen zeker uit als een paradijs. Ik wil hier graag een kanotocht maken en wellicht een hike als het weer goed genoeg is. Anto van We12travel ging hier ook weer op pad.

Frans Josep Gletsjer

Vanuit het Abel Tasman Park kom ik eerst langs de Pancake Rocks aan de westkust. Maar bij goed weer wil ik zo snel mogelijk door naar de Frans Josep Gletsjer. Waar ter wereld wordt je met een helikopter afgezet, en kun je daarna over een gletsjer trekken. Juist in Nieuw-Zeeland! Dit zal absoluut geen goedkoop uitje worden, maar onvergetelijk. Jacintha van Urban Pixxels was hier al eens. 

Milford Sound & Doubtful Sound

De fjorden in het zuidwesten van Nieuw-Zeeland wil ik natuurlijk ook niet missen. Ik ga zeker met een cruiseboot mee door de fjorden. Ik droomde weg bij de blog van Laura (What About Her) over haar tweedaagse cruisetocht. Doubtful Sound, iets zuidelijker schijnt nog mooier te zijn. En bij Te Anau kun je ook nog glowworms spotten. Ik twijfel daarna nog voor een uitstapje naar Stewart Island, het uiterste zuiden en de Catlins. Aangezien je hier alleen per auto goed kunt komen.

Wanake & Queenstown

Bij Wanake ga ik hopelijk ook de Bob’s Peak beklimmen, dit is de bekende foto die je echt in alle reisgidsen terug ziet. De omgeving van Queenstown is de adrenalinehoofdstad van de wereld. Niet alleen kun je hier bungeejumpen en parachute springen, maar ook heb ik high speed jettours gezien.

Mt Cook & Hookervalley

Nog een mooie plek wordt de Mt Cook. Hier ben ik bijna aan het einde van mijn reis voordat ik in Christchurch aan kom. Vanuit Christchurch wil ik nog een dagtocht maken richting Kaikoura, dit is de beste plek om walvissen en dolfijnen te spotten.

Heb jij nog Nieuw-Zeeland tips voor me?

 

Foto’s: Helaas ben ik nog niet in Nieuw-Zeeland geweest, deze zijn van 123RF.com. De kaart is van januari 2019 van Stray. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
8 reacties op “ensanne Down Under: Voorbereidingen reis Nieuw-Zeeland #2”
 1. Heerlijk zeg! Wat ga je een heerlijke reis tegemoet met veel prachtige plekjes in het vooruitschiet. Ik ben heel erg benieuwd naar je bevindingen. Ik ben er nog nooit geweest dus ik heb helaas geen tips voor je.

 2. Yvonne schreef:

  Wat een heerlijk vooruitzicht Sanne. Nieuw-Zeeland is zo ver, goed dat je daar lekker lang de tijd voor hebt. Ik zou dat ook willen, als het er van komt. Meteen alle moois in één keer zien nou je er toch bent. Voor je het weet is het zo ver. Succes met de laatste voorbereidingen.

 3. Yvonne schreef:

  Oh wow, wat een droomreis, en hoe gaaf dat je er zo lang de tijd voor hebt!

 4. Kelly schreef:

  Zo gaaf! Nieuw-Zeeland staat al jaren torenhoog op mijn wishlist. Na mijn afstuderen twijfelde ik tussen Australië en Nieuw-Zeeland en koos uiteindelijk voor de eerste bestemming. Totaal geen spijt van, maar wel spijt dat ik niet langer ben gegaan zodat ik Nieuw-Zeeland ook kon zien. Fijn dat je lekker lang de tijd hebt. Veel plezier!

 5. Linda schreef:

  Wat een geweldige plannen zeg. Wij zijn ook net twee maanden geweest en dat was geweldig. Ik vond bay of islands, de tongariro crossing, Milford sound, mount cook, queenstown en wanaka echt de hoogtepunten. Vanaf queenstown is een bezoek aan slippers canyon geweldig, daar schreef ik laatst toevallig nog over. Ik kan je wel de tip geven om niet te lang in de steden te verblijven in Nieuw-Zeeland, want eigenlijk zijn ze allemaal niet zo leuk. Ik vond alleen queenstown en dunedin leuk qua stad.

 6. Marcella schreef:

  Gave reis ga je maken! Wij zagen veel hetzelfde als jouw route. Wel zagen we nog pinguïns bij Dunedin en reden we nog langs The Catlins in het zuiden. Maar jij gaat naar Stewert Island zie ik, tof!!

 7. Evelyn schreef:

  Ik zie dat je de meeste dingen gedaan hebt die wij ook hebben gedaan! Pinguins kijken kun je trouwens op veel plekken. Ik vond Dunedin niet zo heel leuk dus gelukkig sla je dat over. Favoriet zijn toch bij mij wel Mount Cook, de fjorden, het noorden van Auckland (northland), oosten van noordereiland (gebied bij Mount Maunganui is ook top!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl