ensanne Down Under: wereldreisdagboek: week 13: 27 t/m 30 mei

Met een stopover in Singapore kwam mijn reis echt tot het einde. Een super gave laatste bestemming. Een terugblik op een korte week en de weg naar huis.

Waar was ik afgelopen week?

Mijn laatste dag op Fiji bracht ik door op South Sea Island. Ik vond dit persoonlijk het minst leuke eiland omdat het dagelijks om 9.30 uur wordt overspoeld met zo’n 70 dagjesmensen uit de resorts op het vaste land. Het eten was hier ook veel minder van kwaliteit en de slaapzaal was groot en rumoerig. Om 17.30 uur vertrok mijn boot richting Nadi en daarmee was ik officieel begonnen aan de weg van 36 reisuren naar huis. In Nadi had ik op goed geluk een eenpersoonskamer en om 7.00 uur de volgende ochtend ging ik naar het vliegveld. Hier vandaan zou ik in tien uur naar Singapore vliegen. Om dat ik dan al vier uur tijdwinst had op mijn jetlag moest ik wakker blijven. Maar ik las boeken, schreef blogs, zocht foto’s uit en keek Netflix en een film.

Op Singapore geland ontmoette ik een Duits meisje, Rebekka, bij de bagageband en we bleken uiteindelijk zelfs in dezelfde hostelkamer te zitten. We gingen eten bij een foodcourt en vol van adrenaline ging ik nog even naar de skyline kijken. De volgende ochtend gingen we met nog vier anderen naar de gratis stadswandeling in China Town, die duurde bijna 2,5 uur. Tegen lunchtijd aten we weer op een foodcourt en daarna ging ik met Rebekka shoppen. Aan het einde van ons geld gingen we nog naar de National Gallery.

‘s Avonds gingen we met de anderen uit het hostel naar de lichtshows bij de Gardens of Bay en deden we daarna tot ver na middernacht spelletjes in het hostel. De volgende dag ging ik met Rebekka weer op pad, dit keer naar de OCBC Skywalk, Cloud Forest, Flower Dome, liepen we de hele Marina Bay rond en gingen naar het kattencafé. Ik sloot mijn trip af met een cocktail, de Singapore Sling, in de skybar van het Marina Bay hotel. Daarna moest ik naar het vliegveld, maar eerst nog even shoppen in de super mall, Jewel, die tegen mijn terminal aan lag. Na deze super vermoeiende dag kon ik op mijn nachtvlucht naar Londen wel slapen. Ik sliep zes uur aan één stuk. Om 5.00 uur landde ik op Londen en daarna had ik een klein uurtje om de laatste vlucht naar huis te pakken. Aangekomen op Schiphol werd ik opgewacht door de familie en was ik bijna 1,5 uur later weer echt thuis!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gaafste momenten

Ik vond de lichtshow bij het Marina Bay hotel erg gaaf om mee te maken. Veel gaver dan de show bij de Gardens of Bay (of in Hong Kong!)


Moeilijkste moment

Op de één na laatste dag ben ik mijn bril verloren. Super stom! Ik had hem in mijn haar omdat ik vaak moest wisselen tussen mijn zonnebril en gewone bril. En hij is op een grasveld gevallen. Ik heb het grasveld wel zes keer overgelopen, maar mijn bril was nergens meer te vinden 🙁 Gelukkig had ik mijn oude reserve nog bij me. Thuis aangekomen was een bezoek aan de opticien het eerste wat op het programma stond.

Mooiste foto

Singapore by night is toch wel erg gaaf. Het Marina Bay gebouw is denk ik het meest bijzondere gebouw dat ik ooit heb gezien!


Lekkerste eten & drinken

In de foodcourts in Singapore heb ik heerlijk gegeten zo was Popiah, een kruising tussen een loempia en wrap met een pindasmaak heerlijk. Ook kreeg ik koffie in een tasje en dronk ik de Singapore Sling.

Leukste ontmoeting

Ik bracht mijn dagen in Singapore door met de Duitse Rebekka, dus dat was zeker leuk. Ook ontmoette we de street art kunstenaar die in China Town verantwoordelijk is voor alle kunstwerken.

Aantal stappen gelopen deze week

39,2 km
60.940 stappen
38 etages

Op de twee dagen in Singapore liep ik bij elkaar al 30 kilometer! In de laatste blog van m’n dagboekreeks vertel ik je hoeveel ik deze reis in totaal liep.

Aantal boeken gelezen

Het boek ‘Een goede raad’ van J.K. Rowling dat ik gevonden had, las ik uit voor ik in het vliegtuig stapte. Op mijn vliegreizen las ik het boek ‘De Experimenten’ van Marion Pauw, over een Joodse die in Auschwitz heeft gevangen gezeten.

Hoeveel gesport deze week?

Ik was wel van plan was in de infinity pool van Marina Bay te duiken, maar helaas mocht je daar alleen in als gast van het hotel. Verder was het lopen, wel ruim 30 kilometer!

Hoeveel geld gaf ik uit?

In China Town kon ik goed slagen voor mijn souvenirs voor het thuisfront. Ik had toch nog wat ruimte in mijn backpack. Op mijn slotdag in Singapore had alles een entreeprijs: de Skywalk, Cloud Forest, Flower Dome, kattencafé en Marina Bay. Eten was daarentegen erg goedkoop hier. Zo’n 6 dollar voor een maaltijd.

Volgende week…

Is het over met de reispret. Naja voor 1,5 week dan. Op woensdag de 12e vlieg ik alweer naar Oslo voor het Content Campus congres en aansluitend naar Londen. Daarna blijf ik echt voorlopig thuis!

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl