ensanne Down Under: wereldreisdagboek: week 12: 19 t/m 26 mei

Op het vliegveld van Fiji schreef ik het reisdagboek van week 12. Ongelooflijk dat ook deze week voorbij is gevlogen. Volgende week staat in het teken van naar huis reizen met een stopover op Singapore. Maar eerst een terugblik op deze week in het paradijs.

Waar was ik afgelopen week?

Op Fiji, ik hopte van de eilanden/resorts Manta Ray naar Oarsman Bay, Nanunya en Beachcomber. De eilanden hebben wel een andere onuitspreekbare naam, dus vandaar dat iedereen het heeft over de resorts die er liggen. Bij Manta Ray maakte ik een duik met de gelijknamige roggen, daarover zo meer. Vanaf Oarsman ging ik naar grotten en maakte daar een duik, 2x vier seconden hoor van de ene kamer in de ander. Bij Nanunya was het eigenlijk uitgestorven en daardoor gingen de grote activiteiten ook niet door. Ik maakte wel met de crew een sunsetcruise, leerde de Hula en bekeek een vuurdansshow. Vanaf Beachcomber maakte ik een zeildagtocht naar Cast Away eiland, bekend van de film met Tom Hanks en Wilson.

 

Gaafste momenten

Zondagochtend was absurd! Om 6.15 uur kwamen de boys van de duikshop de kamer in rennen: Manta Rays!! In 10 seconden stond iedereen in badpak naast z’n bed! Greep z’n snorkel en Go Pro alsof er brand was. En binnen 10 minuten zaten we op zee. De manta’s zwemmen in de geul tussen twee eilanden dus daar staat veel stroming. Dus we werden met de boot gedropt en dan daarna weer opgehaald. De eerste duik zagen we niks, maar de vijf duiken erna wel 6/7 roggen! Echt mega groot, 7 meter!! En één hele witte, een tijger. We maakten zes of zeven duiken in totaal. Gelukkig had de rest van het resort zich ook aangepast, we mochten gewoon later ontbijten, want we kwamen tegen 9 uur pas terug.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

This morning was absurd! ?At 6.15 am the dive shop boys runned into our and where shouting: Manta rays!!! So we all jumped out of bed like the house was on fire! ?In 10 seconds I putted on my swimsuit, grapped my Go Pro ? and snorkling gear ?and 10 minutes later we were on sea between the two islands Nanuya Balavu and Drawaqua. ??‍♀️First dive we didn’t see anything, but luckily we made 6 dives in total, and the other 5 dives we saw them. Sooo huge! One whited one and one of 7 meter!!! ? One was pooping?and saw 6 different manta’s in total. Still shaking of this unforgettable experience and many thanks to the awesome crew of @mantarayisland! ???? ••• #mantaraydive #mantaray #wildlife #unforgetable #experience #fiji #fijiislands #yasawaislands

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op


Moeilijkste moment

Dezelfde dag van de Manta Ray reisde ik verder met de eilandexpres naar Oarsman Bay Lodge. Het verhuizen is een hele belevenis. Je gaat met een klein bootje naar zee, waar je midden op zee aan de achterkant overstapt op de catamaran. In een andere boot volgt de bagage. Die wordt in een soort magazijn achterop de boot gestald. Voordat je van boord gaat bij je volgende bestemming moet je je tas aanwijzen, die hebben ook een gekleurd label. Dat heb ik dus gedaan, alleen mijn backpack is daarna niet van de boot mee gegaan. Dus ik kwam bij de lodge aan en daar bleek dat mijn tas niet meegekomen was. Die lag nog op de boot. En dus moest ik 24 uur wachten op de volgende boot want de catamaran was al te ver op de terugreis. Ik was super boos natuurlijk en alles zat ik mijn rugzak. Zelfs mijn bikini. Gelukkig hadden ze een handdoek en een tandenborstel voor me. Een dag later was ik super blij dat ik mijn tas had. Kon ik niet wachten om mijn haar te borstelen en een duik te nemen in de Blue Lagoon.

 

Mooiste foto

Van de zonsondergang op de tweede avond bij Oarsman. Dit kan toch zo aan de muur?


Wat leerde ik deze week?

Dat je dus echt achter je bagage aan moet gaan op Fiji. Dat heb ik vervolgens ook maar aan alle andere mensen verteld. Want het was zo naar om zonder je spullen te zitten.

Lekkerste eten

Ook afgelopen week heb ik heerlijk gegeten. Zowel lunch en diner was wel in bijna alle gevallen vis. Vers gevangen uiteraard maar de ene keer als curry en dan als vishamburger. Ik had ook een heerlijke lunchsalade met kip en papaya.

 

Leukste ontmoeting

Ik reisde samen drie dagen met een paar meiden die hetzelfde schema hadden. Een gemixt groepje vanuit Melbourne, Duitsland, Engeland, Verenigde Staten en Zweden. Ook sprak ik lang met een Amerikaanse vrouw die Nederlandse geëmigreerde ouders had en een Australische die werkte in Fiji voor de rechten van vrouwen. En het zo leuk vond om even Nederlands te kunnen praten. Verder ben ik maar een Nederlandse meid tegengekomen!

Aantal stappen gelopen deze week

  • 19,6 km
  • 29.988 stappen
  • 60 etages
  • Dit was mijn luiste week ooit, haha. Slechts 19,6 km gelopen, bij de Tongariro crossing in Nieuw Zeeland liep ik dat al op een dag. In Singapore zal ik wel weer veel lopen!

Aantal boeken gelezen

Ik heb veel gelezen deze week, drie boeken! Ik las Het Geluk van Lou uit, het vierde deel van de Stilton & Rönning serie van Borjlind en ik kon mijn geluk niet op toen ik in het Nanuya resort in de boekenkast een boek van J.K. Rowling vond. In drie maanden tijd voor het eerst een Nederlands boek! In hostels staan vaak wel boeken die andere reizigers hebben achtergelaten.

Hoeveel gesport deze week?

Dit was ook zeker een luie week. Ik heb het bij snorkelen en zwemmen gelaten. Als ik thuis kom eerst langs de fysio om te laten kijken wat ik met mijn knie kan doen, maar ik zal weer gauw veel gaan sporten.

Hoeveel geld gaf ik uit?

Omdat ik een all-in pakket heb hoefde ik niet veel extra geld uit te geven. Ik kocht wat souvenirtjes bij de lokale dames, ijsjes en cocktails. En ik gunde mezelf een massage!

Volgende week…

Zit het einde van mijn reis er helaas op. Ik heb een reis van 36 uur voor de boeg die ik gelukkig opbreek met een stopover in Singapore. Maar daarna ben ik op donderdag echt weer thuis. Gelukkig met een rugzak vol mooie herinneringen!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Fiji Wereldreis

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl