Florence; de wonderschone muze van de grote meesters

Als er een stad ter wereld is die vele grote kunstenaars heeft geïnspireerd, dan is het Florence. Bezoek deze stad een dagje langs de mooiste bezienswaardigheden. 

Een van de grote steden uit de renaissance. Michelangelo en zijn tijdgenoten brachten in deze stad de beroemdste werken ter wereld. Veel topstukken, een kwart van de Italiaanse kunst- en erfgoedcollectie, is ook in de stad gebleven en te bewonderen in de twee grote kunstmusea.

Dagje Florence, bezienswaardigheden.

Caravaggio, Rafaël, Botticelli, da Vinci en Michelangelo. Italië is nogal wat kunstmeesters rijk. Het Uffizi en Galleria del Academia zijn de twee trekpleisters van de stad. Van de bekende David, de geboorte van Venus en de Annunciatie. Voor mij was het een dejavu van de kunstgeschiedenislessen die ik op de middelbare school had. En dan is er de prachtige Duomo met het tegenover gelegen Baptiserium. De sporen van de familie de Medici en Ponte Veccio met de leuke winkeltjes. Vergeet het uitzicht niet…

Tip: wil je eenvoudig een reis naar de kunststad van Italie boeken? Kijk dan eens bij Stedentrips.nl voor reizen naar Florence

Bezienswaardigheden in Florence

Benieuwd naar de bezienwaardigheden in Florence? Ik zet ze voor je op een rij!

Duomo en Baptiserium

Het mooiste plein van Florence is Piazza del Duomo. Een en al pracht en praal voor de Duomo en het tegenovergelegen Baptiserium. De gevel is werkelijk de mooiste die ik ooit heb gezien; marmer ten over. Binnen moet nog veel mooiers wachten, maar helaas heb ik dit niet gezien. De wachtrij was namelijk enorm en wij waren door het zomerse weer volgens richtlijnen te karig gekleed.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het Uffizi en Galleria del Academia

Beide musea mag je bij een bezoek aan Florence niet overslaan, een paleizen voor de kunsten. De mooiste renaissancekunst, ter wereld. Je wilt toch kunnen zeggen dat je de David hebt gezien? En niet de ‘nepper’ die buiten op Piazza della Signoria

Tip: op Italie Uitgelicht vind je alle musea van Florence op een rij! 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ponte Vecchio

Over de rivier de Arno liggen tientallen bruggen maar Ponte Vecchio is zeker de mooiste. Vanaf de Duomo loop je via de Via Por Sante Mario naar deze bekende brug. Aan de buitenzijde lijken het huisjes maar op de brug vind je tientallen edelsmeden. Ik koop mooie oorbellen als uniek aandenken aan de stad.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het mooiste uitzicht over Florence

Ken je die foto’s zoals je ze in de boeken ziet? Dan moet je omhoog aan de andere zijde van de Arno klimmen naar Porta San Niccolo. Het is werkelijk prachtig en je wilt hier uren blijven.

Ben je benieuwd naar de hiddengems in Florence? Kijk dan in deze blog van Reismuts.

Deze slideshow vereist JavaScript.

5. Dwalen door de stad

En verder ga gewoon dwalen door de prachtige stad. Je komt allerlei moois, lekkere koffiebars en gelato’s tegen!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wil je lekker eten in Florence? Bianca deelt de beste restaurants in Florence. 

 

Maak je een rondreis door Toscane? Dan mag je Florence natuurlijk niet overslaan. Bekijk hier de andere stops tijdens de rondreis.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl