Try before you die: Als vrouw naar de Formule 1 in Melbourne

“Hey zus, je bent toch in Melbourne van de week, er is Formule 1 he?” Met dat appje wakkerde m’n broertje een nieuw avontuur aan. Hoewel de kaartjes wel aan de prijs waren (daar ging m’n weekbudget) besloot ik toch te gaan. Max Verstappen in het echt zien racen op de GP Melbourne: Try before you die.

iVisa.com

Update: Dit jaar zal de Formule 1 niet plaats vinden in verband met het Coronavirus. 

GP Melbourne op Albert Park Street

In heel Melbourne kon je de vibe van de Formule 1 al ervaren. Billbords vol reclames, vlaggenmasten met vlaggen, een welkomstcentrum aan Flinder street en scheurende geluiden voor de proefritten. Het Albert Park ligt aan de rand van de stad en op dé wedstrijd dag liep dan ook de hele stad uit. Vooral het mannelijk geslacht voorop.

 

Festivalterrein

Na een overvolle metro, wat logisch was, loop ik het terrein op. En dat is een waar festivalterrein. Met muziek, foodtrucks met burgers en verder veel vlees, bars waar het bier al rijkelijk vloeit, picknicktafels en merchandisestands. Want van iedere deelnemende ploeg zijn er wel 10 stands te vinden. In de zon, het is heet die dag, staan ook nog wat showmodellen auto’s te shinen.

Vliegshow

Dan worden we opgeschrikt door wat heftige geluiden. Een vliegshow van de Australische luchtmacht is begonnen boven de racebaan. Er vliegt een straaljager (mijn inziens dan over) en helicopters. Het is slechts een opwarmertje voor het geluidskabaal dat gaat volgen. Op de racebaan zijn wat oldtimer achtige auto’s begonnen aan wat proefrondjes. Het duurt nog 1,5 uur voordat dé race gaat beginnen maar ik zoek toch vast een goed plekje langs het parcours.

58 rondjes

Het is in het zonnetje goed toeven en ik smeer me nog maar een keer goed in. Via de speaker worden we ook nog opgewarmd en dan gaat het echt beginnen. Het eerste rondje rijden de auto’s rustig voorbij. En dan volgt het startschot, het is bijna niet bij te houden, zo snel scheuren ze langs. Waar is Max, hoe doet ie het? Gelukkig komen ze 58 rondjes langs.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Inhaalactie

En dan gebeurt het. Verstappen haalt zijn concurrent VOOR MIJN NEUS IN en scheurt door naar de 3e plaats. Wow!  Dat hij derde wordt weten we dankzij een paar andere Nederlanders die de Teletekst app volgen, haha. Ik heb  de inhaalactie ook nog op beeld kunnen zetten! Daarna is de race afgelopen en mogen we over het asfalt naar de uitgang lopen. Wat een ongelooflijk unieke ervaring, ook als je vrouw bent!

Sportevenement Melbourne

Dit jaar vindt de Formule 1 in Melbourne op zondag 15 maart as. plaats. Ben je in Australië? Koop dat kaartje! Je zult geen spijt krijgen van je ervaring! Of ga naar een van de vele andere sportevenementen zoals Australian Open in deze stad.

Update: Dit jaar zal de Formule 1 niet plaats vinden in verband met het Coronavirus. 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl