Prachtig mooi Palais Beaux Arts, Lille

Breng tijdens je bezoek aan Lille zeker een bezoek aan het Palais Beaux Arts. Het museum heeft werken van bij alle Europese kunststromingen in haar collectie.

Museum in Lille

Begin beneden in de kelders van het paleis. Een ware schatkamer van Griekse, Egyptische en middeleeuws religieuze kunstobjecten. Op de begane grond vind je in beide vleugels een galerie. In de één zijn het beeldhouwwerken en in de ander keramiek o.a. Delfts Blauw. Ga vervolgens via de centrale hal en het prachtige trappenhuis naar boven. Hier maak je een tijdreis door de schilderkunst.
Van de 15e tot aan de 20e eeuw. Het museum bevat na de Parijse musea de grootste collectie van Franse kunstenaars waaronder Monet.  Ook de Hollandse meesters zijn vertegenwoordigd: Frans Hals, Jan Steen en natuurlijk Van Gogh. Als modernste collectie vind je hier nog wat werken van Picasso. De collectie in combinatie met het prachtige paleis heeft mij zeker verrast!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Frankrijk Lille
Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl