Reims: rijk aan erfgoed

Reims is behalve haar erfgoed beroemd om de Champagne. Huizen als Taittinger, Veuve Clicquot en Ruinart hebben hun roots in deze historische stad. De twee voornaamste bezienswaardigheden zijn beide UNESCO Werelderfgoed: Kathedraal de Notre Dame en Basiliek Sint-Remí. In 2012 bezochten we beide!

Bezienswaardigheden en werelderfgoed in Reims

Kathedraal de Notre Dame

In de Notre Dame van Reims werden vroeger de koningen van Frankrijk gekroond. De kathedraal is erg gotisch en heeft een vergelijkbare aanblik met haar grote zus in Parijs. Het is bijna ondenkbaar hoe deze kerk gebouwd is: zonder hijskranen! Het enorme hoge schip is indrukwekkend en daarnaast de middeleeuwse beeldhouwerken is ontelbaar! Ook de glas-in-lood ramen zijn, bij een invallend zonnetje, prachtig mooi.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Basiliek Sint-Remí

Deze Basiliek is al meer dan 1000 jaar oud en heeft menig beroving, oorlogen en restauraties doorstaan. Deze heilige plek dankt haar naam aan Remí, een slimme jongen uit een normale familie, die in de 4e eeuw bisschop werd. In de basiliek zie je diverse stijlen terug: de renaissance, de gotische stijl en ook wat moderne glas-in-lood ramen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl