Ga je een cultuur rondreis maken langs de Nijl? Je hebt een toeristisch visum Egypte nodig!*

Ben je van plan de piramides van Gizeh te bezoeken? Wil je de imposante tempels van Luxor zien? Of de Abdoe Simbel, de Egyptische variant van het wereldwonder Petra? Vanaf juli 2020 is de lokale overheid de grenzen van het Noord-Afrikaanse weer open te stellen. Als je reist door Egypte maak je al gauw een rondreis langs de Nijl. Ook voor zo’n culturele reis heb je een toeristisch visum Egypte nodig. Je moet dit voor je reisvoorbereiding ook zeker niet vergeten. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit visum vooraf te regelen, waaronder online.

Piramides Egypte bezoeken en meer cultuur op reis

Egypte is een land dat ik absoluut een keer wil bezoeken. De piramides lijken me fantastische objecten om met eigen ogen te zien. Daarnaast ben ik benieuwd naar de cultuur van dit land dat ooit onderdeel was van het Ottomaanse rijk. Daarnaast is het landschap met de oase rondom de Nijl natuurlijk heel bijzonder. Daarnaast kun je bij Marsa Alam, Hurgada en el Gouna waanzinnig duiken. Voor de kust van el Gouna liggen scheepswrakken.

Voor het zien van de piramides heb je een toeristisch visum Egypte nodig.

Toeristisch visum Egypte

Voor een toeristisch bezoek of vakantie in Egypte heb je in alle gevallen een visum nodig. Een visum is een officieel document dat door de Egyptische overheid erkent is. Met het visum mag je geen werk verrichten in het land en je mag het land dus alleen ‘toeristisch’ bezoeken. Onder een toeristisch bezoek valt ook het bezoek aan vrienden en familie. Wil je hen bezoeken? Bij het aanvragen van je visum heb je een uitnodigingsbrief van hen nodig.

Volg actuele reisinformatie over Egypte via Nederland Wereldwijd.

Reisplan vakantie Egypte

In de meeste gevallen vraag je een single entry visum aan voor een reis naar Egypte. Je kunt het land dan eenmalig in. Deze is na aankomstdatum in Egypte maximaal 30 dagen geldig. Je kunt uiterlijk 60 dagen vooraf (totale geldigheidsduur is 90 dagen) je visum al aanvragen. Doe het maximaal 7 dagen voor vertrek, voor een spoedaanvraag wordt aanzienlijk meer gerekend. Egypte is geen bestemming waar je op de bonnefooi kunt rondreizen. Vooraf word je gevraagd om een reisplan waarbij je vluchten en ten minste één accommodatie moet zijn vastgelegd.Ben je van plan meerdere keren in een jaar tijd te maken, dan kun je eenvoudiger in en uit reizen.

Rondreis op vakantie langs de Nijl egypte
Rondreis op vakantie langs de Nijl Egypte

Online visum aanvragen

Net als voor veel andere landen tegenwoordig vraag je het visum voor Egypte online aan. Via een stappenplan vul je alle benodigde gegevens in. De kosten voor een single entry bedragen €34,95 per reiziger, je betaalt met iDeal, creditcard, paypal, Bancontact of overboeking. Iedere reiziger moet een geldig paspoort hebben dat nog minstens 6 maanden geldig is. Je krijgt een PDF document dat je tijdens de reis bij je papieren moet meenemen. Ook kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Reis je als single parent of niet met je eigen kinderen? Je hebt van de ouders of voogd daarnaast een Engelstalige verklaring nodig.  Meer informatie over het reisvisum Egypte aanvragen. Je kunt daarnaast kiezen voor een bezoek aan de Egyptische ambassade in Den Haag of een visum on arrival. Maar geval één betekent een reis naar de hofstad, geval twee lange wachttijden op het vliegveld. 

Monumenten in Luxor bezoeken Egypte tijdens rondreis
Monumenten in Luxor bezoeken Egypte tijdens rondreis

Uitzondering: vakantie Zuidelijke Sinaï en Sharm El-Sheikh

Voor het gebied van de Zuidelijke Sinaï (grenzend aan Israel) en de vakantiebestemmingen aan de Golf van Akaba waaronder Sharm El-Sheikh heb je geen visum nodig. Het Ras Mohammed Nationaal park hoort hiet niet bij, het Sint Catharina klooster wel. Je kunt hier zonder visum maximaal 15 dagen verblijven als je inreist via de luchthavens van Sharm El- Sheikh of Tabe. Kom je na een rondreis langs de piramides in Sharm El-Sheik, dan heb je uiteraard wel weer een visum nodig.

* Dit is een advertorial in samenwerking met e-visums.nl. Foto’s afkomstig van 123RF. Check voor actuele reisinformatie altijd Nederland Wereldwijd.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl