Gent: te leuk voor één dag!

Vorige week zijn we op een prachtige zondag voor een dagje, in een kleine 2 uur, naar Gent gereden. Het centrum is natuurlijk prachtig met alle monumentale panden. Vanaf het Gravensteen heb je een prachtig uitzicht op de stad. Er is enorm veel street art te spotten, leuke restaurantjes en mooie etalages (want de winkels waren niet eens geopend). Mijn spots van een dagje Gent!

1# Lunchtip: Restaurant de Graslei

Aan de gelijknamige Graslei, de gracht met de bekende pandjes, zit dit restaurantje. Vanaf het verwarmde terras heb je een mooi uitzicht op de vele toeristen, bootjes en pandjes. Tijdens lunch serveren ze hier een 2-gangen warme maaltijd voor €15,-. en het is nog heerlijk ook en een goede basis om weer een middag door de stad te banjeren.

Adres: Graslei 7, www.restaurantdegraslei.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

#2 To do: Street art spotten

Gent heeft mij verrast met de hoeveelheid Street Arts. Het is altijd leuk om als een speurtocht op zoek te gaan naar mooie artworks. Sowieso mag je een bezoekje aan de Werregarenstraat, hoewel het meer een steeg is, niet vergeten. Een steeg die compleet overgegeven is aan de Street Art kunstenaars.

Ben je benieuwd naar street art in Oostende? Marcel van Travelmadness geeft je gave tips.

Deze slideshow vereist JavaScript.

#3 Hot Spot: Mosquito Coast Travel & Adventure Café

Op de foto was het café nog leeg, maar toen we eind van de middag terug kwamen was er alleen nog plek aan de bar. Veel locals en reizigers om borrelen maar ook eten. Een internationale keuken met vooral tapas achtige gerechtjes. Het café is een ode aan reizigers. In de hoek vind je een boekenkast vol met Lonely Planets. Er hangen tal van souvenirs, wereldkaarten en het personeel is internationaal. Kortom een hele fijne plek voor een Belgisch biertje, wijntje (veel keuze) of cocktail!

Adres: Hoogpoort 28, www.mosquitocoast.be

tn_Gent (12)

4# Uitzicht: Gravensteen

Het Gravensteen is niet echt de gezelligste plek van Gent te noemen. Maar de middeleeuwse burcht geeft wel het mooiste uitzicht over de stad. Je kijkt namelijk van boven af naar alle torens die de skyline van de stad vormen. In de kerkers vindt je daarnaast allerlei martelwerktuigen zoals een gebruikte guillotine, duimschroeven, een rekbank en brandmerken.

Adres: Sint-Veerleplein 11, www.gravensteengent.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

#5 To do: Windowshopping

Op zondag is het dus een rustdag voor de winkels. Zelfs souvenirwinkels zijn gesloten. Gelukkig was er genoeg eye-candy in de etalages te bewonderen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

#6 To do: Gent by night

Wij bleven nog tot en met het donker in de stad. En dat was een magische ervaring!
Gaan we terug!? Ja zeker! Alleen dan wel op een dag dat de winkels open zijn. Sowieso wil ik graag naar het Design Museum en moeten we het meesterstuk van de stad, ‘De Aanbidding van Het Lam Gods’ in de Sint Baafskathedraal nog bewonderen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Meer blogs lezen? Act of Travelling postte “Cultural Cocktail called Ghent” of Landlopers.com postte Toilet Paper and Crypts: Two Not to Miss Museums in Ghent, Belgium. Visit Gent heeft trouwens een prachtige Pinterest boarden gemaakt!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Gent: te leuk voor één dag!”
  1. Jolien schreef:

    Wat leuk, bedankt voor je tips! Lijkt me een te gekke stad en ga ik zeker onthouden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl