Het Opera House & Harbour Bridge bekijken van 9 kanten

De iconen van Sydney zijn natuurlijk het Opera House en de enorme Harbour Bridge. Met de ligging aan de haven kun je beide van wel negen kanten bekijken. Dat deed ik dan ook tijdens mijn bezoek aan Sydney en ik kon amper geloven dat ik zelf in de postkaart stond.

iVisa.com

Opera House & Harbour Bridge bezienswaardigheden Sydney

Vanuit de haven bij de Ferries

Treinstation Circular Quay is direct aan de haven waar ook alle ferries vandaan vertrekken. Met het binnenrijden op het station zie ik de Harbour Bridge al. De enorme brug kun je niet missen op links, en op rechts zie ik de daken van het Opera House glinsteren. Aan de kade is het een levendige drukte, zeker als er een cruiseschip ligt om in te schepen.

Van Hickson Road park 

Rondom de cruiseterminal was het behoorlijk druk, vandaar dat ik doorliep naar de Hickson Road, langs het Hyatt hotel. Hier was het een stuk rustiger en ging ik in het parkje zitten om echt even te genieten van het uitzicht.

Vanaf de Harbour Bridge

De Harbour Bridge kun je te voet over lopen. Het is een klimmetje want de brug is 134 hoog maar dan heb je wel een van de beste uitzichten over de stad! Je loopt in een soort tunnel voor voetgangers. Mocht je echt fit zijn kun je het ook hardlopend doen. Bovenop de brug is een museum in één van de torens.

Vanaf de overkant 

Tja, als je de Harbour Bridge over bent, kun je de iconen ook van de waterkant bekijken aan de overkant. Zodra je de trap af bent, is er een supermarkt. Ik haalde hier een picknick pakketje en zat aan de waterkant te genieten van het uitzicht.

Vanaf de ferry

Ben je aan de overkant maar wil je niet weer terug lopen? Neem dan de ferryboot. Met je Opus kaart (ov-chipkaart) kun je de boot nemen. Dit duurt geen uren, maar in enkele minuten sta je weer bij Circulair Quay. Voor de liefhebber zijn er ook uitgebreide boottochten te reserveren.

Vanuit Royal Botanic Gardens

Het Opera House ligt direct naast de Royal Botanic Gardens. Vanuit een deel van het park heb je zicht op de witte daken van de muziekzaal. De tuinen zijn gratis toegankelijk en prachtig om doorheen te dwalen.

Observation Hill

The Rocks is de wijk aan de voet van de Harbour Bridge. Achter deze wijk met veel barretjes ligt de Observation Hill. Ook hier heb je een prachtig uitzicht op de Harbour Bridge. Opera House kun je vanaf hier net niet zien.

Vanaf dakterras Museum Contemporary art

Het art deco gebouw aan de haven is het Contemporary Art museum. Dit museum is gratis toegankelijk en heeft een dakterras. Je kunt hier uiteraard met een drankje genieten van het uitzicht, of alleen even voor de foto gaan kijken.

 

Vanuit de auto

Last & least kun je net als ik met de auto over de Harbour Bridge rijden! Dit is wel een beleving maar je moet ook wel wat zenuwen aankunnen. Ik heb hier uiteraard geen foto’s van, want mijn handen zaten an het stuur.

Nog anders zien? Boek dan een helicoptervlucht. Dan heb je echt een uniek uitzicht!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Het Opera House & Harbour Bridge bekijken van 9 kanten”
  1. Linda schreef:

    Dit had ik eerder moeten weten, wij hebben veel van deze uitzichten helaas gemist. Wij hadden tekort tijd helaas om de harbour bridge over te lopen en naar de andere kant te gaan. Wij dachten toen nog dat we terug zouden komen in Sydney en vonden dat helemaal niet erg dus, maar nu we onze volgende bestemming weten weet ik ook dat we niet meer in Sydney komen en vind ik dat wel heel jammer

  2. Kelly schreef:

    Wat een fijne plekjes zeg! Ik had graag over de Harbour Bridge willen lopen, maar daar had ik geen tijd meer voor. Zit die Nederlandse friettent daar nog? Ik moest echt zo lachen toen ik dat zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl