Het wijnfestival in Budapest

Budapest, de mooie hoofdstad van Hongarije. Wat een fantastische stad. Tijdens mijn vakantie in Oost-Europa heb ik vele hoofdsteden aangedaan, maar Budapest was de mooiste. Heerlijk gegeten en gedronken. Dat laatste kon op het Budapest Borfestivál; oftewel het ‘Budapest Wijnfestival’.

Het Budapest Borfestivál is een jaarlijks terugkerend vierdaags festival waar duizenden bezoekers op afkomen. Het wijnfestival vindt plaats op het terrein van Buda Kasteel en verleend naast het wijnfestival ook het decor voor een prachtige dag met prachtig uitzicht over het andere deel van Budapest.


Bron: www.aborfesztival.hu

Wijnfestival met meer dan wijn alleen.

Ruim 100 wijnhuizen uit Hongarije en een paar buitenlandse wijnhuizen laten op het Budapest Borfestivál hun beste wijnen proeven. Je hoeft geen expert te zijn om hier te genieten van de lekkerste wijnen want de sfeer proeft direct goed. Naast heerlijke wijnen kun je ook lokale en traditionele gerechten voor een zacht prijsje kopen.

Op het festival kan je van alles te weten komen over de lokale wijnen, waar deze groeien en welke druifsoorten er vooral in Hongarije gebruikt worden. Hongarije is van origine een land met veel vruchtbare grond. De laatste decennia zijn de oude wijnhuizen weer nieuw leven ingeblazen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Muziek, eten en drinken..

Tijdens het festival zijn er verschillende muziek optredens van (Hongaarse) bekende bands en artiesten. Helaas kende ik er geen een, maar de sfeer zat er zeker goed in op het festival.

De prijsjes zijn heel zacht. Je kan kiezen uit een half glas of 100 ml. Een 100ml glas is voldoende om lekker te kunnen proeven bij verschillende stands zonder na je 3e glaasje wijn al te staan tollen op je benen. De prijsjes liggen tussen de 250 HUF tot 3000  HUF per dl. Wel krijg je bij de duurdere glaasjes wijn een vol glas (300 HUF is ongeveer 1 Euro). De prijs van een glas is afhankelijk van het soort wijn dat je krijgt en de kwaliteit van de wijn.

ensannereist wijnfestival budapest

See ya next year!

Een van de pluspuntjes vond ik aan het festival is dat je overal contactloos kon betalen met je bankpas. Er was geen cashgeld op het festival. Je kon ook met cashgeld een betaalkaart van het festival kopen waar een bepaald bedrag (wat je zelf kon kiezen) op stond. Bij het entreegeld kreeg je een kristallen wijnglas, die je mocht houden. Op het festival kon je hem schoon laten spoelen of omruilen voor een schoon exemplaar. Handig als je van wijn veranderd!

De entree was voor 1 dag 3000 HUF (ongeveer 10 euro) en als je een passe partout voor vier dagen wilde hebben dan koste dit je 6000 HUF (20 euro).

Volgend jaar is het wijnfestival er weer en ook dan ga ik er zeker heen. Een leuke manier om de prachtige stad te bekijken én te genieten van heeeeeerlijke wijnen.

ensannereist wijnfestival budapest

 

 

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
3 reacties op “Het wijnfestival in Budapest”
  1. Denise schreef:

    Leuk! Het is lang geleden dat ik in Boedapest was (ik was 19 en ging er met vriendinnen vanaf het Balatonmeer naartoe), maar zo in combinatie met zo’n wijnfestival klinkt het nog beter. Ik neem snel een slok (Spaanse wijn, sorry).

  2. Sanne schreef:

    Heel leuk festival. Ben wel benieuwd naar de Hongaarse wijnen. Dit geeft je bezoek aan Boedapest toch wel echt wat extra’s!

  3. Martin schreef:

    Ik vind Budapest een hele mooie stad en ja, als er dan ook nog een wijnfestival is….dubbel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl