Hier is de serie Letter for the King opgenomen

Heb je in de vele uren Netflixen ook naar de serie Letter for the King gekeken? Ik wel! Het was een echte opleving van mijn herinnering aan het boek Brief voor de koning van Tonke Dragt dat ik in mijn jeugd heb gelezen. Benieuwd waar deze serie is opgenomen?

Netflixserie Letter for the King

Afgelopen maart kwam de zesdelige serie van Letter for the King uit. Het boek werd al in 1962 geschreven maar pas enkele jaren geleden ‘ontdekt’ en vertaald naar het Engels. Dat vormde ook de aanleiding voor een verfilming van het verhaal van de ridder Tiuri en de strijd tussen de Dagonaut en Unauwen koningen. Met waanzinnige landschapsscenes! En wist je dat een van de hoofdrolspelers ook een Nederlander is?

Waar is de opgenomen? 

Toen ik de serie bekeek, zag ik het gelijk! Het is grotendeels op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland opgenomen. Het landschap van de omgeving bij Queenstown o.a. Glenorchy en Mt Aspring deed al eerder dienst bij Lord of the Rings. En ook deze regisseur liet zich door deze natuurpracht leidden. Ook in de omgeving van Lake Punakaki en Mount Cook zijn opnames gemaakt. Overduidelijk is ook de slingerende riviervallei Whataroa, die van de Nieuw-Zeelandse Alpen naar de westkust loopt en waar Tiuri op de vlucht is.

Kastelen

En de kastelen dan? Klopt! In Nieuw-Zeeland vind je geen kastelen. Daarvoor week de filmcrew uit naar Tsjechië. Het Kost kasteel bij Libošovice in Noord-Bohemië doet dienst als het thuis van koning Dagonaut. Het dorp van de Dagonaut’s is weer opgenomen in het Bouzov kasteel dat in de Moravia regio ligt. Uiteraard zijn er veel visuele effecten op los gelaten want het balkon vanaf waar de koningin het volk toespreekt, bestaat ook niet. Wil je een Letter for the King tour in Tsjechië afmaken? Het Repora openluchtmuseum bij Praag deed decor voor het Middeleeuwse dorp waar Tiuri aansterkt. Het kasteel van Lavinia is Pernštejn kasteel en de grot vanuit waar Tiuri ontsnapt vind je in de Prachov Rocks. (Bron)

Bouzov kasteel Tsjechië, bron 123RF

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Hier is de serie Letter for the King opgenomen”
  1. Linda schreef:

    Wij zijn net begonnen met de serie en mijn eerste vraag was: waar is het opgenomen? Mijn eerste gok was daarna Nieuw-Zeeland, omdat veel plekken mij bekend voor kwamen. Nu wil ik het liefst terug, want de serie wakkert mijn reislust behoorlijk aan.

  2. Kelly schreef:

    Ik vond het een erg leuke serie en ook ik moest aan mijn jeugd denken. Het was namelijk één van mijn favoriete boeken 🙂 Het landschap in de serie is inderdaad verbluffend mooi dus ik had wel een vermoeden dat het Nieuw-Zeeland moest zijn, haha. Staat niet voor niets op nummer één op mijn wishlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl