Hippe koffiespot in Gdańsk

Het leukste straatje in Gdańsk is de Mariastraat, oftewel Mariacka. Deze straat loopt van de Basiliek naar de haven en ligt vol met cafétjes en galeries. Bijzonder is dan de balustrades allemaal de bombardementen hebben overleefd. Ook vind je hier veel waterspuwers. Wordt het dan nog leuker? Zeker weten, want hier zit ook nog eens de hipste koffiespot van Gdańsk. 

Koffiebars kom je in het straatbeeld van Gdańsk niet zoveel tegen. Wel veel bakkers waar je bij heel veel zoetigs een kopje koffie kan krijgen. Als je dan een koffiebar vind dat ook nog een mooie hotspot is, kan mijn dag niet meer stuk!

Voormalige drukkerij

Koffiebar Drukarnia is gevestigd in een voormalige drukkerij en dat zie je in het toffe interieur terug. Letters en zelfs gedrukte teksten op het plafond. De eigen gebrande koffiebonen van het merk Drop ruiken al heerlijk. De thee wordt ook zelf gemaakt en dan ook hier mega stukken cake en taart.

Koffiehotspot Gdansk PC115420

Koffiehotspot Gdansk PC115412

Zoek een plekje, klap je Macbook open en je kunt hier fantastisch voor een paar uurtjes werken of bloggen.
Adres: ul. Mariacka 36Gdańsk 80-833, Polen
Bekijk deze koffiehutspot in Gdańsk op TripAdvisor

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
10 reacties op “Hippe koffiespot in Gdańsk”
 1. Koffiehutspot staat er (onderaan). 😉 Maar leuk, het ziet er heerlijk uit!

 2. Jenny - IkReis schreef:

  Mooie locatie!

  De taartjes zien er heerlijk uit. Een goede reden om zo’n hotspot over te slaan, ik zou moeite hebben me te beheersen om niet altijd ‘wat lekkers’ bij de thee te nemen.

 3. Ik ben sowieso erg benieuwd naar Gdansk, na het lezen van deze blog ben ik nog enthousiaster! Wat een heerlijke plek om koffie te drinken 🙂

 4. Yvon schreef:

  Ik vind vooral de naam ‘drop’ voor een koffieboon een mooie keuze. 😉
  Leuke tent!

 5. Carolien schreef:

  Oh die taartjes, heerlijk en ik hou ook erg van een goede bak koffie, zolang niet al te sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl