Op de bucketlist: Slapen in vuurtorens in Ierland

Over enkele dagen en dan vertrek ik op reis naar Ierland. Helaas met een bezoek van een congres al een druk schema, maar ik had graag deze beleving toegevoegd. Namelijk slapen in een van de twaalf vuurtorens verspreid aan de Ierse kust. Dat geeft je reis toch een extra dimensie met uitzicht op waanzinnige rotspartijen. Het ruisen van de wind zorgt voor een heerlijk rustig gevoel.

“For hundreds of years lighthouses have helped seafarers find their way.  Now they shine their light on a truly unique experience around the stunning coastline of Ireland.”

Verblijf op de rand van een klif in de ‘Gally Head’ vuurtoren in Ierland. (Foto: greatlighthouses.com)

Historische locatie en bijzondere verhalen

Vuurtorens hebben al duizenden eeuwen een belangrijke functie om zeevaarders koers te laten houden. Met behulp van de Europese Unie maken twaalf vuurtorens in Ierland het nu mogelijk in deze bijzondere locaties te overnachten. Tijdens een verblijf ontdek je alles over de historie, kun je natuurlijk het prachtige landschap zien en ontmoet je de gepassioneerde lokale werknemers die in de vuurtorens werken. Zij nemen je maar al te graag mee aan de hand in ‘hun’ omgeving.

Ontdek de vuurtorens van Ierland

Verblijf bijvoorbeeld in de vuurtoren van Galley Head. Deze markante witte vuurtoren is gelegen in het zuiden van Ierland bij de belangrijke havenstad West Cork en het zuidelijkste punt van Dundeady Island. Je bed bevindt zich op 53 meter boven de Atlantische Oceaan! In deze vuurtoren moet je jezelf van ‘self-catering’ verzorgen. In de vuurtoren is de originele lamp aanwezig die nog 30 kilometer over de kust schijnt. Overnachten kan vanaf 418 euro per weekend, let wel er geldt een minimale verblijfsduur en je kunt reserveren via de website. 

Benieuwd naar alle vuurtorens in Ierland? Bekijk de video!

 

Zou jij hier ook willen overnachten?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
16 reacties op “Op de bucketlist: Slapen in vuurtorens in Ierland”
 1. Jessica schreef:

  Liefde voor die video! En wat een leuk idee inderdaad, zou een heerlijke plek zijn om even tot rust te komen en van het mooie landschap te genieten 🙂

 2. Nou! Daar zou ik ook direct voor tekenen. Dat moet toch fantastisch zijn?! Hopelijk was het congres ook ok 😉

 3. Super gaaf! Ik zou hier met alle plezier slapen, jammer dat jij er geen tijd voor hebt ?

 4. Carolien schreef:

  Gaaf maar wel prijzig. Lijkt me wel een unieke ervaring!

 5. Jenny schreef:

  Wat een gave plek om te overnachten! Al heb ik toch een beetje een idee van langszoevend licht 🙂

  Veel plezier bij tbex.

 6. Marcel schreef:

  Een vuurtoren lijkt me een geweldige plek om te overnachten. Hoog, het uitzicht en het ruizen van de zee. Heerlijk!

 7. Niels schreef:

  Een mooie locatie om ‘s ochtends de gordijnen te openen en wakker te worden. Hoe zag het ervan binnen uit? Zoals in de video? of heb je in een van de andere geslapen?

 8. Diana schreef:

  Dit zou echt een perfect weekend weg zijn. Even weg van de bewoonde wereld. Prijs is wel duur maar als met meerdere mensen gaat nog wel te doen.

 9. Martin schreef:

  Wat een geweldig plekje zeg…ja, daar zou ik best een keertje willen overnachten….kunnen ze 30 km verderop ook zien dat je je nachtlampje aan hebt ?

 10. Sanne schreef:

  Ja, ja en ja! Het lijkt me echt fantastisch om in een vuurtoren te overnachten!

 11. Jacomijn Heupink schreef:

  Heel gaaf!! En ga je daar nu ook overnachten? Moet je toch wel ergens in kunnen schuiven? Je bent op dit moment bij TBEX in Ierland en zou dus nog even die kant op kunnen 🙂

 12. Marcella schreef:

  Jaaaa, daar wil ik ook wel overnachten! Hoe gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl