Middeleeuws Manhattan: San Gimignano in Toscane

In mijn serie mooie plekken deel ik er weer een met je! San Gimignano, oftewel het Middeleeuwse Manhantan met haar nu nog 16 torens middenin Toscane. Ik was er in 2011, op mijn verjaardag!

Over het aantal torens dat er nu nog is, is nog wel eens discussie. De een stelt namelijk dat er nog maar 14 zijn, de ander 13. De torens waren vroeger een teken van macht voor de rijke families uit de omgeving. Hoe hoger de toren, hoe meer aanzien je had. Het dorpje markeert al vanuit verre de horizon. Parkeer aan de rand van het dorp en loop omhoog via de kleine straatjes. De hoogste toren, Torra Grossa, kun je beklimmen. Dit moet je zeker doen, want je hebt echt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Tip: op het pleintje ligt ook een ijssalon waar ze ’s werelds beste ijs verkopen. Let op: hier kan een lange wachtrij staan! Kijk verder mee naar deze mooie plek.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl