De leukste restaurants in Palermo, Buenos Aires

Palermo, mijn favoriete wijk in Buenos Aires! Ik heb er ruim een week gespendeerd, heerlijk gegeten, fantastisch gedronken en veel plezier gehad. Een internationale wijk, waar vele studenten en expats wonen. Hierdoor heeft de wijk een moderne uitstraling met vele invloeden uit Europa. Toch proef je de echte Argentijnse sfeer hier goed. Waar je dit kan proeven, zal ik je nu vertellen…De leukste restaurants in Palermo, Buenos Aires

Ontbijt

In Argentinië wordt er niet echt aan ontbijt gedaan. Toch zijn er Palermo tal van leuke, gezellige lunchrooms waar je terecht kan voor een heerlijk ontbijtje.

Ninina

Ontbijten doe je hier bij bijvoorbeeld bij Ninina’s. Een familiebedrijfje dat alle gerechten zo puur mogelijk maken. Van smoothies tot aan taartjes en verse granola, alles is hier lekker. Je ziet veel studenten hier studeren of mensen genieten van een high tea.

Ninina's. Ensannereist Palermo Buenos Aires

Ninina
Gorriti 4738, C1414BJL,
Buenos Aires, Argentinië


Pehache 1418

Je zal er voorbij lopen als je het niet wist. Een super leuk, schattig eettentje verstopt achter een meubelwinkeltje. Als je naar binnenloopt zal je denken dat je niet in een lunchroom zou belanden. In de tuin is er toch echt een heerlijke plek om te genieten van een goed ontbijt of lekkere lunch. De planten en klimop geven een rustig gevoel en het geklater van een aangelegd vijvertje lijkt het echt of je in een jungle zit. De aanrader is bij Pehache 1418 het zoete ontbijt. Groot, maar leuk voor twee personen!
pehache 1418 ensannereist Palermo Buenos AiresPehache 1418
Gurruchaga 1418
1414 Buenos Aires


 

Lunch

Voor lunchen kan je je geluk niet op in Buenos Aires. Overal genoeg tentjes die heerlijke gerechten aanbieden. Bij de bovenstaande tentjes kun je trouwens ook goed lunchen.

Restobar Club Serrano

Hier is bijna elke dag wel markt. Rondom zitten verschillende restaurantjes en barretjes waar je heerlijk kan zitten. Overal is het eten goed en je kan genieten van de mensen die op de markt voorbij schuifelen en de rest van Palermo bezoeken. Bij Restaubar Club Serrano kan je echt heerlijke ceasar salades eten! Echt een aanrader, en ze hebben heerlijke wijnen en super vriendelijk personeel die het erg leuk vonden dat we helemaal uit Nederland kwamen!

Restobar Club Serrano
Serrano 1549
Buenos Aires


Diner

Het avondeten in Argentinië begint vrij laat. Het is vrij normaal dat je pas rond 22:00 uur gaat eten. Argentijnen eten vaak buiten de deur. Vaak is uit eten gaan goedkoper dan zelf eten maken. Supermarken zijn vrij prijzig en daarom hebben wij vaak buiten de deur gegeten!

Las Cabras ensannereist.nl Buenos Aires Palermo

Las Cabras

Mijn favoriete restaurant is Las Cabras. Ik heb nergens in Argentinië zo lekker gegeten als hier. We zijn hier dan ook 3x geweest en het was elke keer echt verrukkelijk. De echte aanraders van de kaart zijn hier toch de Grande Bif Las Cabras  en de Ribs.

Las Cabras ensannereist.nl Buenos Aires Palermo

Las Cabras
Fitz Roy 1795
Buenos Aires


Appassionato Ristorantino

Heerlijk Italiaans restaurant, gerund door Italianen die naar Argentinië zijn verhuisd. De sfeer bij Appassionato Ristorantino was huiselijk en het eten was voortreffelijk. Grote pizza’s en rijke pasta’s en niet vergeten wijnen, naast Argentijnse wijnen beschikken zij over een groot arsenaal aan Italiaanse wijnen, iets wat redelijk speciaal is voor een wijnland als Argentinië.

Appassionato Ristorantino
Uriarte 1616

Buenos Aires


El Club de Milanesa

Iets waar je niet omheen kan in Argentinië (naast de steak) is een Milanesa, die je dan ook eet bij El Club de Milanesa. Een Milanesa is een super grote schnitzel met daarop beleg. Je eet dit meestal met frietjes of een salade en de toppings op de schnitzels zijn eindeloos. Je kan kiezen uit kip of beef en ik adviseer de kip, de beef is namelijk vrij droog!

 ensannereist.nl Buenos Aires Palermo

El Club de Milanesa
Gorriti 5702
Palermo, Buenos Aires


Zoetigheid!

Aan zoetigheid is in Argentinië geen gebrek. Het wereldberoemde Dulce de Leche zie je werkelijk overal terug; in ijs, gebak, drankjes etc. Dulce de Leche is een zoete karamelsaus en je kan er niet om heen!

Als je ergens super lekkere taartjes, koffietjes en theetjes wilt drinken kan ik je met beide handen op mijn hart adviseren om naar Pani te gaan. Het zit op meerdere locaties in Buenos Aires. Ik ben op de locatie bij Recoleta en Palermo geweest. De taartjes zijn om te smullen, mega groot om in een keer op te nemen. Ga je voor een high tea? Zorg dat je met een lege maag daar aankomt!

 

Pani Bar (Palermo)
Nicaragua 6044,
Palermo Hollywood

Pani Bar (Recoleta)
Vicente López 2056

Recoleta

Alle leuke restaurants in Palermo op de kaart

Talitha Berger

Speelt waterpolo | verzameld uit elke hoofdstad iets kenmerkends | verzameld maskers van haar reizen | Elle en Vogue zijn mijn bijbels | heeft eindeloos veel lippenstift | zwart is mijn favoriete kleur | Kattenvrouwtje | koken is een hobby | Vriendin van Teun

Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “De leukste restaurants in Palermo, Buenos Aires”
  1. Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Ik dacht toen ik de blog opende dat ik (je) naar Sicilië ging, maar het werd Buenos Aires. Ook mooi natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl