Mooie plek: Cimetière Monumental, begraafplaats vol monumenten in Milaan

Indrukwekkend! Ik weet geen beter woord dat bij de monumentale begraafplaats in Milaan past. Vlak bij Station Garibaldi ligt de rustplaats van vele vermogende Milani. Kosten noch moeite werden gespaard om hier een zo protserig mogelijk monument op te bouwen. Families moeten hier een vermogen voor hebben neergeteld want werkelijk het ene graf is een tempel en de ander een bombastisch minipaleis. Ook bekende schrijvers, politici en musici hebben hun laatste rustplaats hier gevonden. Eva Péron, vrouw van de beruchte Argentijnse leider Juan Péron werd tijdelijk op deze begraafplaats onder de naam Maria Maggi begraven om haar te verstoppen en een stroom aan bezoekers te voorkomen.


WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Bezienwaardigheid in Milaan

Kippenvelmoment

Op de begraafplaats zelf heerst stilte. Je hoort fonteinen pruttelen, vogels en in de verte de treinen van Garibaldi vertrekken. Het absolute hoogtepunt is het Famedio. De kapel/pathéon ligt vooraan Cimetière Monumental de Milan. Via de hoge trappen bereik je de kapel en word je werkelijk overmeesterd. Een absoluut kippenvel moment!

De begraafplaats kun je dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang gratis bezoeken. Zorg dat je respectvol gekleed bent!

Milaan BegraafplaatsDSC_0182 Milaan BegraafplaatsDSC_0187 Milaan BegraafplaatsDSC_0190 Milaan BegraafplaatsDSC_0199 Milaan BegraafplaatsDSC_0201 Milaan BegraafplaatsDSC_0223 Milaan BegraafplaatsDSC_0226 Milaan BegraafplaatsDSC_0239 Milaan BegraafplaatsDSC_0191 Milaan BegraafplaatsDSC_0192 Milaan BegraafplaatsDSC_0220 Milaan BegraafplaatsDSC_0240

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl