Mooiste baaien en stranden op Jersey

Jersey heeft als eiland een ruige kust. Een bezoek aan de mooiste baaien en stranden mag je op dit eiland dan ook niet overslaan. De zes mooiste baaien en stranden op een rij.

Een rondje langs de baaien op kanaaleiland Jersey kun je met de auto prima in een dag doen. Laat je bij aankomst in St Helier niet afschrikken… achter deze (lelijke) skyline zijn er echt mooie plekken te vinden! Begin je tour richting het westen en rij daarna naar het noorden.

Mooiste baaien en stranden op kanaaleiland Jersey

 1. La Corbière Lighthouse

Deze witte vuurtoren ligt op een schiereiland in het westen van Jersey en is omgeven door een fantastisch landschap van rotsen. Je kunt naar de vuurtoren (let wel bij eb) toelopen over het wandelpad. Toen ik er was waaide het zo hard, dat ik de wandeling oversloeg. Bekijk het monument met twee handen wel, dat herinnert aan een reddingsactie. Rijd daarna langs de kustlijn naar het noorden voor je volgende stop. Er staat nog een toren op een eilandje op zee, die je bij helder weer kunt zien.

 1. Grosnez Castle

Deze kasteelruïne, uit de 14e eeuw, ligt echt op een vlakke partij waar het dus ook flink waait. Grosnez Castle werd gebouwd om de boeren van Jersey te beschermen tegen een aanval van de Fransen. Je kunt heel ver met de auto doorrijden en een stukje over de rotsen klimmen en afdwalen. Daarnaast is er een smal paadje waarbij je echt heel diep in een rotspleet kijkt.

 1. Plemont Beach + koffiestop!

Het mooiste strandje vonden wij Plemont Beach. Hier is ook een superleuke koffiestop te vinden. Met een heerlijke cappuccino en verse carrotcake. De lunchbroodjes onder andere met Smashed Avocado zagen er ook meer dan goed uit. Met mooi weer zal het hier wel druk zijn! Enkele surfers dobberen in de zee. Je kunt ook naar de rotspleet om daar te wandelen. Maar mijn witte sneakers hielden me tegen.

 1. Greve de Lecq + shoppingstop!

Greve de Lecq is vooral een mooi strand om even je handdoekje neer te leggen. Je kunt ook prima lunchen bij het Seaside Cafe. Dit cafe is ook een goede shoppingspot want er is een leuke winkel met veel souvenirs, maar ook Volkswagen items (van theedoeken tot onderzetters) en reisgadgets.

 1. Devil’s Hole + wandelstop!

Devil’s Hole schijnt de mooiste klif te zijn. Helaas stonden wij op de parkeerplaats en kwam het letterlijk met bakken uit de hemel vallen. Je moet tien minuten moet lopen naar het uitkijkpunt. Dat was in de stortregen iets te ambitieus…. Maar sla deze stop bij mooi weer zeker niet over!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Devils Hole#jersey#sun#spring sun

Een bericht gedeeld door sean comber (@sean_comber) op

 1. Sorel Point

Bij Sorel wordt het zout gewonnen van Jersey. Je kunt hier met de auto ook relatief ver doorrijden én afdalen op de rotsen. Je kijkt hier echt uit op de ruige kust! Vroeger stond er een vuurtoren op Sorel Point, nu is er alleen nog een lamp te zien. Je kunt hier echt niet met openbaar vervoer komen.

Je kunt het rondje natuurlijk ook andersom rijden. De zonsondergang is ook aan de westkant van het eiland, bij de vuurtoren dus. Wil je alles weten hoe je met de auto op Jersey komt? Lees dan deze blog! 

 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
Bestemmingen Jersey
Deel dit bericht op...
[jpshare]
Eén reactie op “Mooiste baaien en stranden op Jersey”
 1. Jenny schreef:

  Wat een mooie plekjes! Ik houd wel van ruige kusten. Heerlijk om daar langs te wandelen.

  Handig dat je ook de shopping en koffie stops hebt aangegeven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl