Musea in Londen: het kost je geen pond!

3x gratis naar het museum in Londen

In het dure Londen zijn gratis activiteiten mooi meegenomen. De drempel om tijdens je city trip een museum te bezoeken is laag, want bij heel veel musea hoef je je beurs niet te trekken! Afgelopen december bezocht ik drie van die gratis musea. Bij Tate Modern, Natural Museum of History en het British Museum kun je zo doorlopen.

Tate Modern: 4 etages gratis moderne kunst

Wil je eens kennis maken met moderne kunst? Aan de oevers van de Thames, ter hoogte van de Millenium Bridge, ligt Tate Modern. Een werelds museum met fantastische moderne kunst. Tate kun je gemakkelijk in het rijtje van MoMa in New York, het Stedelijk Museum Amsterdam of Centre Pompidou in Parijs scharen. Het imposante gebouw telt vier verdiepingen met een internationaal befaamde kunstcollectie. Let op: voor sommige (tijdelijke) tentoonstellingen betaal je wel entree. Op de derde etage vind je een balkon voor een prachtig uitzicht op St Paul’s Cathedral en de rivier. Meerdere museumwinkels met gave stationary, kunstboeken en gadgets zijn ook in het museum gevestigd, want er moet wel ergens geld mee verdiend worden.

museums londenDSC_0095 museums londenDSC_0121 museums londenDSC_0103 museums londenDSC_0130 museums londenDSC_0132 museums londenDSC_0102

Natural Museum of History: Alsof je op een filmset loopt

Als je de films van Night at the Museum kent, denk je bij het binnengaan van de immense hal dat je direct de set bent opgelopen. Echter was de Londense vestiging van Natural Museum of History geen locatie van de filmreeks maar waren dit de ‘zusjes’ in Washington en New York. Het museum is vooral befaamd door haar dino-collectie waarbij Dinodoclus in de hal het topstuk is. Als je onder de skeletten wandelt vraag je je echt af hoe deze megadieren uit hebben kunnen sterven. Het museum brengt ook een ode aan de beruchte wetenschapper Charles Darwin met een speciale expositie. Zijn blik op de evolutie van de wereld is anno nu nog steeds controversieel.

museums londenDSC_0266 museums londenDSC_0271 museums londenDSC_0282 museums londenDSC_0284 museums londenDSC_0294 museums londenDSC_0295

British Museum: typisch saai maar mooie architectuur

Alleen al voor de architectuur van het atrium is het British Museum een bezoek waard, maar het is ook een museum dat je “typisch saai” kan noemen. Miljoenen historische objecten van mummies tot tafelzilver, wandkleden tot klokken zijn hier uitgestald. Uit Azië, Afrika, Midden-Amerika maar vooral ook Egypte, Iran en Griekenland zijn dingen te zien. Alles uit het zelfde gebied is bij elkaar gezet. Topstukken zijn beelden van Paaseiland, Farao’s uit Egypte en een compleet Griekse tempel. Het museum trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, die hoogst waarschijnlijk net zoals wij, naar binnen liepen want: Gratis!

museums londenDSC_0457 museums londenDSC_0422 museums londenDSC_0408 museums londenDSC_0409 museums londenDSC_0412

Meer gratis in Londen?

Heel veel musea in Londen zijn gratis te bezoeken. Ook bij National Gallery of Art, Portrait Gallery, Imperial War Museum, Science Museum en het Victoria & Albert Museum kun je zo doorlopen.

 

Gratis naar museum in LondenWelke gratis musea heb jij in Londen bezocht?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
7 reacties op “Musea in Londen: het kost je geen pond!”
 1. Ik vind het jammer dat de musea in NL niet net als in Engeland gratis zijn. Zelfs met een museumjaarkaart moet je steeds vaker toeslag betalen.

  De British museum is één van mijn favorieten in de UK.

 2. Yvonne schreef:

  Wat fijn in zo’n best prijzige stad, die gratis musea. Dank je voor de tips! Londen staat al een tijdje op het verlanglijstje, maar is typisch zo’n bestemming die steeds “blijft liggen”, omdat het altijd wel een keertje kan. 🙂 Moet er toch eens werk van gaan maken!

 3. Oh wauw! Ik wil naar het Natural Museum of History, dat ziet er geweldig mooi uit zeg! Zelf ben ik echt fan van het British Museum, ondanks de typisch ‘saaie’ tentoonstellingen ;).

 4. Lotte schreef:

  Superleuke post! Museums in London, I love them! Ik vind zelf het Museum of London heel gaaf omdat je daar veel leert over the history van de stad. En het Science Museum vind ik ook leuk, leren hoe dingen werken.

  Het gebouw van Tate Modern is al een museum op zich, zo prachtig!

 5. antonette schreef:

  Ik wist helemaal niet dat zoveel musea gratis zijn in Londen! De volgende keer dat ik er ben, ga ik er zeker minimaal eentje bezoeken, dank je voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl