ensanne Down Under: wereldreisdagboek week 10: za 4 mei t/m vr 10 mei

Week tien zit er al weer op. Veel natuur maar minder hoogtepunten dan eerdere weken. Mijn walvistour ging helaas niet door, anders had dat zeker een hoogtepunt geweest.

Waar was ik afgelopen week?

Zaterdag maakte ik een roadtrip van Timaru naar Twizel. Een prachtige route langs de kust en door herfstkleuren met mooie meren. Bij Lake Ohau maakte ik zondag een hike, super mooi met de besneeuwde bergen, herfstkleuren en wel 300 paddenstoelen met rood en witte stippen. Maandag was ik terug in Christchurch en bezocht ik de Art Gallery. Dinsdag zou ik nog één ding van mijn bucketlist gaan waarmaken: walvissen spotten. Met de Straybus ging ik naar Kaikoura, alleen aangekomen bij de terminal was de tour gecanceld. ‘s Avonds hadden we nog wel een programma met crayfish bij Gary’s; oftewel verse kreeft met (veel) wijn. Woensdag had ik weer een reisdag, met de ferry terug naar Wellington. T/m dinsdag ben ik daar geweest, ik heb wat oude bekenden teruggezien, zijn op stap geweest en ik bezocht de musea en parlementsgebouw.

Gaafste momenten

Ik had gehoopt om te kunnen zeggen: het spotten van walvissen. Uitgerekend mijn dag waren die er niet. Dus worden het de zeehonden weer die ik maar liefst op drie dagen zag. Ook het golden hour in de prachtige bomen was een mooi hoogtepunt.

Moeilijkste moment

Het aflasten van de walvissentour was uiteraard wel een teleurstelling. Verder geen moeilijke momenten deze week.

Mooiste foto

Bij Lake Ohau stonden wel 300 grote rood met witte stippen paddenstoelen! Met de bergen en het meer  op de achtergrond is dit zeker een mooi plaatje. Ook in Kaikoura maakte ik een bijzondere foto met de Alpen op de achtergrond.

Wat leerde ik deze week?!

Hoe je crayfish bereidt (en eet) inclusief het openen van de kreeft om hem daarna op te eten.

Lekkerste eten

Uiteraard dan ook de crayfish. Met heel vele wijn…. Verder kookte ik risotto, falafal, pasta pesto en een hamburger.

Leukste ontmoeting

Met Chris uit Hamburg maakte ik een roadtrip langs de kust en meren. Daarnaast zag ik weer een aantal oud bekenden van Stray terug in Kaikoura en Wellington. Maar vooral was Gary in zijn garage supergastvrij om ons voor uren te vermaken.

Aantal stappen gelopen deze week
57,2 kilometer
87. 345 stappen
54 verdiepingen

Boeken gelezen

Ik heb het tweede deel van Cilla & Rolf Börjlind uit, maar ik keek ook drie Netflix series in een week tijd.

Hoeveel heb ik gesport deze week?

Behalve wandelen sportte ik nog niet. Ik durf nog steeds niet echt te rennen met mijn knie.

Hoeveel geld gaf ik uit?

Ik maakte deze week geen dure excursies (die van de walvissen was gecancelled). Ik had dus alleen mijn overnachtingen, maar ik ging ook vaker uit, dus spendeerde meer aan drankjes.

Volgende week…

Ben ik tot dinsdag in Wellington en dan vlieg ik naar Fiji! Het volgende dagboek komt dus vanaf een mooi eiland.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl