ensanne Down Under: wereldreisdagboek: week 11: 11 t/m 18 mei

Met uitzicht op een turkois blauwe zee, wit strand en palmbomen schrijf ik dit dagboek. Ik heb na acht onvergetelijke weken Nieuw Zeeland achter me gelaten en ben in het paradijselijke Fiji!

Waar was ik afgelopen week?

Tot maandag was ik in Wellington. Daar ging ik het weekend uit met mijn reisvrienden en bezocht nog veel plekken in de stad. Op zaterdag was er ook Gay Pride. Dinsdag was een reisdag, om 5 uur ‘s ochtends ging mijn wekker en ging ik met de Uber naar het vliegveld van Wellington. Ik had een korte vlucht naar Christchurch en ‘s middags mijn vlucht naar Fiji. Tegen de avond kwam ik aan bij mijn hostel voor de nacht. De volgende ochtend zat ik om 7.30 uur alweer in de bus naar de haven om daar op een catamaran te stappen. Die bracht me naar mijn eerste eiland Kuata. Een paradijs! Wit strand, palmbomen, helder blauw water, een koraalrif voor de deur, mooie zonsondergang, heerlijk eten, muziek door de locals. Op donderdag ging ik met reefsharks duiken, een echt hoogtepunt. Op vrijdag verhuisde ik naar mijn volgende eiland: Manta Ray. 

Gaafste momenten

Het gevoel om in paradijs te arriveren is onbeschrijflijk. En het warme welkom met muziek, ananassap, een bloem en ketting. Maar het duiken met de reefsharks was wel het hoogtepunt. De boottocht ernaar toe was al een avontuur want het waren enorme golven. Bij de duikspot zagen we wel 20 reefsharks!! En deze geven niets om mensen. Dus je kunt er letterlijk tussen in zwemmen. 

Moeilijkste moment

De reisdag naar Fiji was geen pretje. Ik had de nacht slecht geslapen door veel lawaai in het hostel. Ik moest om 5 uur op, toen ik op Christchurch moest wachten kreeg ik dan ook weer migraine. Van Christchurch naar Fiji zat ik letterlijk gesandwicht tussen twee behoorlijk grote mensen en deed ik dus ook geen oog dicht. Toen ik aankwam in mijn hostel daar kon ik dan ook niet anders dan slapen. Verder twee kleine momentjes: op een verkeerd eiland afgezet worden en voor een appel een enorm boeteformulier bij de Fiji doane krijgen. Je mag namelijk geen vers meenemen (wist ik niet), gelukkig kreeg ik geen geldboete maar het was wel even zweten. 

Mooiste foto

Van de zonsondergang op mijn eerste avond, wat een pracht al die kleuren!

Wat leerde ik deze week?

Dat je dus geen vers mee mag nemen naar Fiji! Daarnaast wat Fiji woorden: Bula en Vinaka, Hallo en Bedankt! 

Lekkerste eten

Op Fiji is het eten heerlijk. Verse vis, kip en rijst met groenten. En vooral veel kokos en verse ananas. Echt iedere maaltijd is genieten! Ook de cocktails smaken voortreffelijk! Pina Colada is uiteraard mijn favoriet. 

Leukste ontmoeting

Het weekend spendeerde ik nog met mijn Britse reisgenoten in Nieuw Zeeland en ontmoette ik nog veel van hun huisgenoten. In Fiji ontmoette ik ook weer leuke andere backpackers, alleen reist iedereen hier de andere kanten op. Je bent dus maximaal een nacht of twee samen op hetzelfde eiland. Ook de locale crew is super hartelijk, authentiek en oprecht geïnteresseerd. Ook wel confronterend omdat zij nooit reizen en zelfs nog nooit sneeuw hebben gezien.

 

Aantal stappen gelopen deze week

52,1 km

79.322 stappen

71 etages

Sinds ik op Fiji ben loop ik flink minder per dag!

 

Aantal boeken gelezen

Op Fiji lees ik nu veel meer! Ik heb de drie delen van Borjlind achter elkaar uit. Ik las de roman Winter in Wenen (aanrader, leest lekker weg) en ik ben nu in het Geluk van Lou bezig. Ook een mooie roman. 

Hoeveel gesport deze week?

Ja op Fiji doe ik dus niet zoveel. Ik zou eigelijk wat oefeningen moeten doen maar het is op de dag te warm. Ik zwem en snorkel wel veel, zo’n twee uur per dag.

Hoeveel geld gaf ik uit?

In Wellington ging ik nog opstap dus dat hakt er in, verder deed ik veel gratis activiteiten zoals naar de musea. Mij Fiji reis is deels betaald en ik hoef dus alleen voor maaltijden en extra activiteiten te betalen. En ik kocht een travelsimkaart. 

Volgende week…

Ben ik nog de hele week op Fiji en reis ik om de twee nachten naar een ander eiland! Paradise! Bula! X 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl