ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 4: 23 t/m 30 maart

En ook week vier is voorbij gevlogen. Deze week startte mijn backpackbustour met Stray echt en bezocht ik allerlei mooie plekken. 

Waar was ik afgelopen week?

Ik begon zaterdagochtend met een ochtendje strand in Paihia. Daarna kwamen we met de bus terug in Auckland. ‘s Avonds wachtte mij de afttap van de worldtour van John Mayer in de Spark Arena. Waanzinnig! Zondag ging ik met vier anderen naar Waihiki, een eiland in de baai voor Auckland om wijntjes te proeven. Maandag had ik een “rustdag” Auckland waar ik de was deed, wat winkelde en in de bibliotheek de goede wifi gebruikte. ’s Avonds deden we nog een drankje in de Irish Pub. Dinsdag vertrokken we als herenigde groep (van vorige week) naar Hahei. Hier verbleven we op een Holiday Park vlak aan het strand. We gingen zeekayakken naar Cathedral Cove, graafden (naja de mannen) onze eigen hotpool op Hot Water Beach, zagen de zonsopkomst boven de oceaan en maakten de wandeltocht naar Cathedral Cove, via Stingray Bay. We kookten met de groep samen en ‘s avonds deden we spelletjes. Echt vakantiegevoel! De volgende ochtend reisden we door naar Roturua. Helaas hadden we daar regen dus doken we de thermaalspa in en gingen tot laat uit in de Lava Bar. De volgende ochtend, een beetje brak, ging ik naar twee vulkanische gebieden: Wai o Tapo en Waimangu. Gelukkig had ik daar ook een klein zonnetje (er was regen voorspeld, maar dat viel pas ‘s avonds).

 

 

Gaafste momenten

Deze week was ook zeker weer een aaneenschakeling van gave momenten. John Mayer in de Spark Arena was dat zeker weten…! Vooral mijn favoriete nummers Gravity & Slow Dance waren dik kippenvel. Ook was het zeekayakken bij Hahei een hoogtepunt en de zonsopkomst gaaf om zo te zien. De natuur van het geothermische gebied bij Roturua was ook overweldigend mooi.

Moeilijkste moment

Een bijna slapeloze nacht zaterdag op zondag. Tot 4.00 uur disco naast mijn kamer en tot zeker 5.00 uur geluid waardoor ik amper sliep. Ook heeft m’n camera problemen, ook met nieuwe lens. Dat is frustrerend want bij de zonsopkomst en in Roturua liet hij me dus in de steek. Gelukkig is mijn iPhone ook goed.

Mooiste foto

By far die van Wai Topu Vulcanic park en Waimangu. Maar de zonsopkomst mocht er ook zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The beauty of mother nature, Champaign Pool in Wai-o-Tapo! ?? #waiotapo #vulcanic #hotpool #roturua #northisland #newzealand

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rise & Shine for my first sunrise above sea. Sooo strange and beautiful! ? #earlymorning #sunrise #eastcoast #coromandel #hahei #newzealand #travel #zonsopkomst #nieuwzeeland #straynz @straynz @kilroynl

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

This nature setting was sooo beautiful and there was nobody there, i had tears in my eyes! #vulcano #northisland #waimangu #roturua #wanderlust #nature

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

Wat leerde ik deze week? !

Nieuwe spelletjes om met een groep in de middle of nowhere te spelen. En natuurlijk over de oorsprong van de vulkanen in het gebied.

Lekkerste eten

We hebben afgelopen week vaak samen gekookt. Samen boodschappen doen bij de Pack&Save (een soort Makro) en zo pasta, salade met gebakken aardappels en fajita’s gegeten. Daarnaast was de wijnproeverij natuurlijk heerlijk met bijpassende kazen!

Leukste ontmoeting

We zijn nog steeds met de club bij elkaar. T/m Roturua zijn we met 10 en het voelt als echte familie. Samen boodschappen doen, koken, wassen en op stap. Ook is het fijn om met dezelfde mensen je slaapzaal te delen en de uuuuren mee in de bus door te komen. We hebben zelfs de schema’s nog wat meer aangepast zodat we t/m het Zuidereiland met zes samen kunnen zijn. En verder is de sfeer ook erg leuk met veel humor en grappen. Inmiddels hebben zich ook weer meer Nederlanders zich in de bus gevoegd, dus dat is bijna een plaag, maar wel gezellig. 🙂

Aantal stappen gelopen deze week

101.621 stappen

65,2 km

209 etages

Boeken gelezen

Nog steeds bezig in De val van Annicka S. Het lezen gaat niet zo snel, met alle reuring om me heen. 😉

Hoeveel heb ik gesport deze week?

Kayakken en hiken waren de voornaamste beweging die ik had. Na een lange dag heb ik weinig fut meer voor hardlopen. En ik had ook enorme spierpijn!

Hoeveel geld gaf ik uit?

De dag wijnproeven in Waiheke en het zeekayakken waren beide geen goedkope activiteiten (en boven mijn dagbudget) maar aangezien ik op andere dagen in de bus niets uitgeef zit mijn weekbudget nog steeds op schema. Ook het samen koken en boodschappen doen scheelt in de kosten. Een maatijd kost zo maar 4 dollar 🙂

Volgende week…

Ga ik via Lake Aniwhenua naar Blue Dock Station om daarna de Tongariro Crossing te lopen. Daarna gaat de reis verder naar het zuiden.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl