ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 6: 6 t/m 12 april

Ik ben al bijna op de helft van mijn reis. Maar het voelt helemaal niet alsof ik al zes weken weg ben. Nu zie ik iedere dag ook zoveel moois…! Helaas moet ik met mijn ‘Runners knee’ wel rust houden en zag ik daarvoor een fysio. Deze week reisde ik van Franz Josef naar Wanaka en Queenstown en zag vooral veel mooie meren.

Waar was ik afgelopen week?

Zaterdag arriveerde ik na een lange rit in Frans Josef, het gletsjergebied dat onlangs nog in het nieuws was door een ingestorte brug. Onderweg stopte we bij de Pancake Rocks & Blowholes. Omdat ik echt heel veel last had van m’n knie (en nog van m’n oor na de skydive) zag ik de gletsjerhike (met helicopter) niet zitten. Op de foto’s zag het er wel echt heel gaaf uit! Zondag hield ik een rustdag, met Lizzy maakt ik pannekoeken en dronk koffie in de zon en we doken in een hotpool. Maandag vertrokken we voor een enorme busrit (omdat de brug dus ingestort was) via de Arthur’s Pass (zo mooi) en wonderschone stops bij Lake Tekapo. Ook reden we langs Lake Punkaki met uitzicht op Mt Cook. Uiteindelijk kwamen we in Wanaka aan. De volgende morgen maakte de andere bij zonsopkomst de beklimming naar Roy’s Peak. Ook die moest ik door mijn knie laten gaan. Ik was wel heerlijk aan het meer. ‘s Middags maakte ik een high speed boottocht en ging ik naar de fysio (lees onder meer). De volgende dag regende het – de heeeele dag. Met Fleur ging ik naar Puzzling World, een attractie met veel puzzels en mindfucks. Daarna keken we drie films in het hostel. Weer een dag later reisden we verder naar Queenstown, wederom aan een meer.

Gaafste momenten

Deze week had in tegenstelling tot eerdere weken niet zoveel gave momenten. Maar de uitzichten op de meren zijn fenomenaal. Als ik dan toch het gaafste moment moet noemen is het de jetboat.

Moeilijkste moment

Dat is uiteraard m’n knieblessure. In het Wanaka Health Centre ging ik naar een fysio. Hij masseerde m’n been (pijnlijk!) en constateerde iliotibial band syndrome oftewel de ‘Runners knee’. Een ontstoken pees die ontstaat vooral bij afdalingen in de bergen. Ik ben ingetaped met kinetic tape en verder niet belasten. Vooral trap lopen en bergen op/af is super pijnlijk. Helaas dus echt een aantal gave dingen niet kunnen doen zoals de Roy’s Peak beklimming (die nog steiler was dan Tongariro Crossing) en de Gletsjer Helihike. Een echte teleurstelling!

Mooiste foto

Ik denk dan toch deze van Lake Tekapo, waar we een korte busstop maakten. Ik kom hier over een paar weken terug want je kunt hier de mooiste stargazing zien. Maar met m’n nieuwe camera (gekocht in Wanaka) maakte ik ook alweer een paar fraaie plaatjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

When your in the postcardview ? ••• #stunning #scenicviews #postcardview #laketekapo #newzealand #southislandnz

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wanaka tree, a tree which is growing into a lake! ? •• #wanakatree #wanakalake #wanaka #newzealand

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

Lekkerste eten

Ook deze week weer heerlijk divers gegeten. Van pizza’s, taco’s, pasta, couscous. Daarnaast de Fern burger geproefd maar het allerlekkerst was ons ontbijtje in Queenstown. Ik had een heerlijke bowl met mango, kokosnoot en veel andere zaden. En een heerlijke latte.

Aantal stappen gelopen deze week

Omdat de benenwagen hier mijn enige eigen vervoersmiddel is, loop ik toch veel ondanks dat ik echt al rust houdt.

65.732

39,9 km

67 etages

Boeken gelezen

Ik ben bezig in Wachten op Woensdag uit de Nicci French serie over Frida Klein.

Hoeveel heb ik gesport deze week?

Dat zat er ook niet in deze week.

Hoeveel geld gaf ik uit?

De Jetboat was de enige dure activiteit die ik ondernam. Een bezoek aan de hotpools en Puzzling World waren niet heel duur qua entree. Een nieuwe camera en fysioconsult waren natuurlijk ook en kostenpost. Verder is het standaard eten en accommodatie.

Volgende week…

Ga ik naar Milford Sound en Doubtful Sound vanuit Queenstown, dit is het zuidelijkste Fjordengebied. Op woensdag kom ik dan weer terug in Queenstown om daar de rest van de week nog te blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Already 6 weeks travelling and still enjoying it ! Also with a injured knee, broken camera and rainy days… ? •• #travelselfie #enjoytravel #newzealand #worldtrip #laketekapo

Een bericht gedeeld door ensanne – ? (@ensanne) op

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl