ensanne Down Under: Wereldreisdagboek week 5: 31 maart t/m 5 april

Het houdt maar niet op met hoogtepunten op reis. Van het uitlopen van de Tongariro crossing, het prachtige Abel Tasman National Park en een skydive. Ondertussen reed ik ook nog paard, was ik bij de maori’s en op andere mooie plekken. Lees mijn reisverslag van week 5. 

Waar was ik afgelopen week?

We vertrokken zaterdag naar Lake Aniwhihua, een lodgecomplex bij de maori’s. Geweldig uitzicht, eten uit de grondoven en ik leerde de haka (moeilijk!). En in het tinyhuisje sliep ik zooo goed, dat was even bijkomen maar de volgende ochtend stond de wekker weer vroeg want zondag reisden we alweer verder naar Blue Dock Station. Onderweg maakte we 3 stops bij Taupo onder andere bij de bungeejump (ik ging niet) en watervallen. Blue Dock Station ligt in de middle of nowhere, een prachtig gebied, geen bereik en dus een leuke afwisseling. Maandag ging ik hier paardrijden. Het regende wel de heeele dag, daar was ik zo doorweekt van, dat ik de hike naar de watervallen (weer 1,5 u) liet gaan. Dinsdag vertrokken we om 6 uur ‘s ochtends voor de Tongariro Crossing. Dat werd een zware maar gave dag. Het weer was goed, maar 19 km een berg over was heftig. Woensdag zaten we in de bus naar Wellington, voor maar 1 nachtje. Ik kom daar, denk ik, later terug. Donderdag namen we de ferry, een onverwacht mooie tocht en bus naar het Zuidereiland. Vrijdag maakte ik een skydive en zijn we ‘s middags in Abel Tasman National Park wezen varen en wandelen. Het weer is hier ook weer super en de natuur fantastisch mooi. Zo zagen we een soort pinguïns en zeehonden. De hike was 12 km, die voelde ik nog goed na afgelopen week.

Gaafste momenten

Dat zijn er deze week twee: als eerst het bereiken van de top bij de Tongariro crossing. Op bijna 1900 meter hoogte, ongeveer halverwege na 3,5 uur klimmen! Met uitzicht over de Red Crater en groene Emerald Lakes, een waanzinnig gevoel. Als tweede een skydive boven Abel Tasman park. Ik had nooit gedacht dat ik het zou doen, maar ik had een vlaag van verstandsverbijstering geboekt voor 16.000 feet. Amazing!

Moeilijkste moment

De Tongariro Crossing was op een paar stukken wel echt afzien. Stijle klimmen over een onverhard pad, buitenadem, zere knieën en een zware rugzak vol water. Maar het was de moeite waard!! En natuurlijk heb ik mn adrenaline en zenuwen behoorlijk op de proef gesteld tijdens een skydive. Bij de vrije val plopte wel m’n trommelvlies waar ik nog steeds last van heb.

Mooiste foto

Tja, dat is dan ook van de Tongariro crossing. Maar het moment dat je me letterlijk het vliegtuig uit ziet vallen is natuurlijk ook gaaf.

Wat leerde ik deze week? !

De Haka! In een uur tijd moesten we de tekst en bewegingen onder de knie krijgen!

Lekkerste eten

Burgers doen het nog steeds goed, vooral na een crossing van 19 km. Of als je geradbraakt uit een bus komt, nadat je weer te vroeg je bed uit moest. Het eten bij de maori’s uit grondoven had een bijzondere smaak. Verder kookten we veel lekkers zoals rode curry en pasta met zalm.

Leukste ontmoeting

We zijn, voor de derde week op rij, nog steeds met z’n zessen bij elkaar. Maar verder was het erg leuk dat we bij Blue Dock Station geen mobiel bereik hadden. Hierdoor had je echte gesprekken met de vele anderen. Zo deden we spelletjes (Whos’s the man), was er kampvuur en werden onze haren ingevlochten en nagels gelakt. En uiteraard de Maori familie waar we verbleven en onze gastvrouw Enah van 18 een hoop enthousiasme had.

Aantal stappen gelopen deze week

  • 100.386 stappen
  • 65,7 km
  • 297 verdiepingen, waarvan 186 bij de Tongariro Crossing!

Boeken gelezen

De val van Annika S heb ik uitgelezen tijdens de vele busreizen.

Hoeveel heb ik gesport deze week?

Het sporten deze week bestond uit paardrijden (3 uur), de Tongariro crossing (19.4 km), hardlopen (3,5 km) en wandeling (12,5 km) in Abel Tasman.

Hoeveel geld gaf ik uit?

Paardrijden was weer een duurdere excursie van meer dan $100 dollar. Maar de grootste aanslag was de skydive met foto’s en video. Zeven ribben uit mn lijf, maar he, je doet dit maar 1x… Ook aan shuttles naar de Tongariro en ferry naar het Zuideiland moest ik geld uitgeven. Ook aan de boottocht in Abel Tasman. Verder gaat het op aan het boodschappen, laundry en ik kocht nog een nieuwe wandellegging.

Volgende week…

Reis ik verder via de bergen bij Franz Josep naar Wanaka en Queenstown om daarna het uiterlijke zuiden verder te verkennen.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl