ensanne Down Under: wereldreisdagboek week 8 & 9: za 20 april t/m vr 3 mei

En zo waren er ineens twee weken voorbij zonder dat ik een dagboek online zette. Dat komt vooral door een gebrek aan goede WiFi. Veel hostels hebben een datalimiet op je internetgebruik van 500 mb (of soms nog minder). Gelukkig wel genoeg moois om je te laten zien.

Waar was ik afgelopen weken?
In week 8 was ik tot dinsdag was ik nog in Queenstown. Op zondag maakte ik een dagje naar Glenorchy en Paradise, op maandag ging ik fietsen in de Gibbston Valley. Dinsdag vertrok ik naar Mount Cook, hier kon ik door de schoolvakantie in Nieuw Zeeland (en dus alles volgeboekt) maar een nachtje blijven. Dinsdagmiddag deden we een korte hike, helaas werd het al gauw donker tussen de bergen. Op woensdagochtend klom ik naar het uitzichtpunt bij zonsopkomst, 1000 traptreden en de Duitse Kerstin. Na dit avontuur moesten we gelijk door naar Tekapo, waar ik t/m zondag nog bleef. Ik ging op stargazingtour, beklom Mount John en dook in de hotspa’s. Via Peel Forest waar ik eigenlijk wilde wildwaterraften, maar helaas was het weer te slecht. Er kan dus zelfs te veel regen zijn voor raften… Ook in Christchurch regende het op mijn aankomstdag behoorlijk. Ik sliep hier in een voormalige gevangenis. Op de regendag ging ik naar het Quake center over de aardbevingen die de stad hebben beschadigd. De dag erna was het weer zonnig dus met een fiets van het hostel bekeek ik veel monumenten, de botanische tuin en het Canterbury Museum. Woensdag nam ik weer de bus naar Dunedin dit keer, de meest Schotse stad van Nieuw-Zeeland en in een omgeving met veel wildlife. Dus ging ik donderdag naar de zeeleeuwen, koningsalbatros, pelsrobben en geeloog pinguïns op zoek. En ik zag ze uiteraard allemaal. Verder bezocht ik de twee (gratis) musea in Dunedin, de stijlste straat van de wereld en ook hier de botanische tuin.
Gaafste momenten
Bij far de beklimming bij zonsopkomst en het zien van alle kleuren. Het was zwaar en pijnlijk, maar zo magisch mooi! Dit is echt een unieke ervaring die ik meeneem naar huis.
Moeilijkste moment
Tijdens de bergbeklimming had ik uiteraard pijn in mijn knie. Maar het meest gevloekt heb ik toch toen ik van de bushalte in Christchurch naar mijn hostel door de stromende regen moest lopen met mijn bagage. Mijn telefoon was uit, dus ik had geen navigatie, kon niet zoeken naar de bushaltes of een Uber bestellen. Maar het kwam goed.
Mooiste foto
Zonsopkomst bij Mount Cook wint het zeker! Maar ook bij Glenorchy, Lake Tekapo, Lake Punaki en van het wildlife maakte ik gave foto’s.
Wat leerde ik deze week? !
Hoeveel pijn ik kan handelen om daarna een mooi uitzicht te zien. Ook leerde ik over de sterrenwacht en het navigeren op het Zuiderkruis. Wist je dat daarom ook de sterren in de vlag van Nieuw-Zeeland sterren zijn? Uiteraard leerde ik over de aardbeving in Christchurch en het wildlife bij Dunedin.
Lekkerste eten
Ik had een paasontbijt met greentea pancakes. Ik trakteerde mezelf op lasagne en wijnen proeven. Maar ik maakte ook bloemkool met aardappelen en gehaktballen, pompoencurry, kip terryaki met bloemkool, groentenwraps en pasta. Met het groepsdiner van de bus hadden we ook heerlijke kip met groenten en aardappels, alleen de appelmoes miste. Ik failde ook een met een Mc Donalds lunch, gelukkig werd ik er niet ziek van. De lekkerste koffie was die bovenop Mount John met een Saturnus sjabloon.
Leukste ontmoeting
Met de Duitse Kerstin beklom ik het uitzichtpunt naar Mount Cook. Ik spendeerde een paar dagen met een Nederlandse meid en Duitse gast. Dat was een intense ervaring om samen te beleven midden in de nacht. Ik ontmoette ook een Nederlandse dame in Christchurch die haar vriend in de Heenweg woont kleine wereld he! Maar het is nu wel weer meer alleen dan voorheen.
Aantal stappen gelopen deze weken
week 8:
65,9 km
100.055 stappen
322 trappen

week 9:

46,4 km
60.634 stappen
146 trappen
Boeken gelezen
Ik heb het boek van Nicci French maar even opzij gelegd, want hierin schoot ik niet op. Ik ben begonnen in Springvloed, van de gelijknamige tv serie van het auteursduo Cilla & Rolf Börjlind. Inmiddels in het tweede deel begonnen De derde stem.
Hoeveel heb ik gesport deze week?
Fietsen en hiken waren weer mijn stappen en ik sportte niet extra. Er zijn in de kleine dorpjes ook geen yogalessen of sportscholen te vinden. Of een publiekzwembad.
Hoeveel geld gaf ik uit?
De excursies uit Queenstown waren duur. In MT Cook gaf ik behalve aan overnachting niets uit. In Tekapo ging ik op Stargazing excursie en dompelde ik in de hotpools. In Christchurch huurde ik wel een fiets en bezocht ik het Earthquake center. In Dunedin was de wildlife excursie uiteraard ook weer duur. Verder waren het alleen boodschappen.
 
Volgende week…
Ga ik naar terug naar Christchurch, dan via een stop in Kaikoura naar Wellington. Nog maar een week in Nieuw-Zeeland!

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl