Slapen in een gevangenis: Jailhouse Hostel Christchurch

In Addington, een wijk net buiten het centrum van Christchurch, ligt de voormalige gevangenis, gebouwd in 1874. Waar vroeger de grootste criminelen van Nieuw Zeeland terecht kwamen is het celblock is nu een tof hostel. Maar wel met alle details van toen. Echt even het Prison Break of Orange is the new Black gevoel dus!

Slapen in een gevangenis

In de drie maanden dat ik vorig jaar op wereldreis was sliep ik in maar liefst 38(!) verschillende accommodaties. De bijzonderste nacht was in de bajes in Christchurch. Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe ik het Jailhouse Hostel heb gevonden, maar de reviews waren ook nog eens goed, de prijs ook. Dus het hostel was al gauw geboekt.

Mugshot

Bij check-in in dit hostel wordt er een heus mugshot van je gemaakt door een van de huisbewaarders. Verder zijn er twee oude cellen in gebruik als museum. Ik verbleef in een twee persoonskamer met stapelbed waar ik met geluk twee nachten, van de drie, alleen sliep. Je cel heeft de heftige kluisdeur en tralies. Er zijn ook normale hotelkamers, een huge dorm en familiekamers.

Faciliteiten

In het hele hostel is gratis en goede wifi. Er was een prima uitgeruste keuken en er zijn twee tv ruimtes, waar ze de nieuwste Game of Trones vertoonden. Daarnaast waren er diverse chill plekken en een tuin. Het enige wat ik een minpunt vond waren de wasmachines, deze waren oud en mijn kleding rook muf na het wassen.

Hoe kom je er?

Vanuit het centrum neem je vanaf de Busexchange de Oranje buslijn die praktisch voor de deur ligt. Cathedral square ligt op ongeveer 25 minuten lopen. Ik huurde overigens lekker Hollands een fiets. Bij de Busexchange ligt ook de supermarkt, in de buurt is er geen.
Het Jailhouse Hostel boeken? Doe het via deze link! 

In Nederland in een gevangenis overnachten

Ook in ons eigen kikkerlandje kun je een nachtje in een cel overnachten. De tips op een rij:

In het buitenland in een gevangenis overnachten

Ook dichterbij dan Nieuw-Zeeland kun je een nachtje in een cel doorbrengen.

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]

Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl