Onbekende bestemming : La Palma, Canarisch eiland met spectaculaire sterrenhemel

Iedere maand belicht ik een voor mij nog onbekende bestemming. Ik ben hier niet zelf geweest, maar de bestemming vind ik wel de moeite waard om met je te delen. Deze maand: La Palma, het noordelijkste Canarische eiland waar je het spectaculairste gezicht op de sterrenhemel hebt. 

Ik ben zelf nog niet op de Canarische eilanden geweest, maar het moet er prachtig zijn. Vooral het noordelijkste eiland. Ik spreek met Eline Heeres namens het verkeersbureau over deze bestemming.

autohuur Gran Canaria

Vraag & antwoord over bestemming La Palma

Sanne: Ik hoorde dat de sterrenhemel de publiekstrekker hier is. Kun je daar wat over vertellen?

Eline: “Op La Palma zijn nachten inderdaad spectaculair te noemen. Door de geringe lichtvervuiling heb je hier echt een fantastisch uitzicht op de melkweg en het eiland is dan ook verkozen tot Starlight Tourism Destination. Op het eiland is de beroemde Mercatortelescoop gebouwd. Deze wordt beheert door het Instituut voor Sterrenkunde van de Universiteit in Leuven. De berg waar de telescoop gebouwd is, is Roque de Los Muchachos, een vulkaankrater. Hier heb je echt het beste uitzicht!”

Sanne: Het eiland is niet alleen ‘s nachts mooi, maar ook overdag met natuur. 

Eline: “Het is een vulkanisch eiland met veel ongerepte natuur. Anders dan de andere Canarische eilanden is dit veel groener en vind je hier nog geen massatoerisme. De ideale plek om te wandelen. Je kunt uren op pad gaan zonder maar iemand tegen te komen.”

Sanne: Ze noemen La Palma ook wel het Vlaamse Canarische eiland. Waarom is dat? 

Eline: “De Vlamingen stichtte hier in de zestiende eeuw een handelskolonie. Onder meer kooplieden uit Brugge en Antwerpen met familienamen als Avontroot, Van Praet, Van de Walle en Van Dale kwamen hier terrecht. Het oorspronkelijke huis van Van de Walle staat nog steeds in de straat Virgen de la Luz. De familie Monteverde stamt af van de Vlaamse familie ‘Van Groenenberghe’. Zij kwamen niet voor de schoonheid van het eiland – zoals de toeristen vandaag de dag dat doen – maar om suiker te verbouwen. Zij hebben op La Palma grote suikerterreinen, veel rijkdom en zelfs politieke macht verworven. 

Sanne: Er is ook veel Vlaamse kunst te zien, komt dat ook door die kooplieden? 

Eline: “Ja, met de verworven rijkdom kochten onze zuiderburen kunstwerken uit Vlaanderen zoals houten religieuze beelden, tapijten en schilderijen. Die waardevolle Vlaamse kunst behoort nog altijd tot de meest bijzondere kunststukken van La Palma. In lokale kerken, kapellen en musea vind je verschillende vijfhonderd jaar oude gepolychromeerde beelden, zoals bijvoorbeeld in de Iglesia de San Francisco in Santa Cruz de la Palma.

Sanne: Wat is jouw tip om te overnachten? 

Eline: “Je kunt het beste overnachten in een ‘casitas rurales’. Deze kleinschalige accommodaties vind je overal op het eiland en kun je meestal voor jezelf huren. De huizen hebben veel authentieke details zoals een oude waterput. Ze zijn omgeven met bontgekleurde bloemen, boomgaarden en fruitbomen. En uiteraard met een fantastisch uitzicht! Je ervaart hier zeker het ‘home away from home’ gevoel en komt hier echt tot rust.

En wil je overnachten bij een Belgische familie, dan is Hotel Amberes (Hotel Antwerpen) – in Los Llanos de Aridane, het tweede stadje op het eiland – een aanrader. Ellen van der Werff en haar man Jef zijn afkomstig uit Antwerpen en runnen er dit charmante hotel. Het is gevestigd in een 17e eeuws huis met heerlijke patio en slechts zeven kamers. Het is een fijne uitvalsbasis om de verrassende ‘Vlaamse kant’ van La Palma te ontdekken.”

Kijk voor meer inspiratie over deze bestemming op Visit La Palma. 

Foto’s: Verkeersbureau La Palma

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
2 reacties op “Onbekende bestemming : La Palma, Canarisch eiland met spectaculaire sterrenhemel”
  1. Aniek schreef:

    Ik wist helemal niet dat je hier zo goed sterren kon kijken. Lijkt me de moeite waard om er een avondje lang voor op te blijven 🙂

  2. Sarah schreef:

    Binnen een weekje sta ik als reisleider op Fuerteventura – en daar ben ik erg benieuwd naar – maar La Palma moet ik duidelijk ook op mijn lijstje zetten. 😉 Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl