Stadswandeling in Durbuy, stadje in de Ardennen, met proeverij streekproducten

Voor een gezellig familieweekend stond dit jaar de Ardennen op de planning. Met de toute fam maakten we een stadswandeling door het schattige stadje Durbuy in de Ardennen. Onderweg kregen we nog wat lekkers te proeven ook. Namelijk allerlei streekproducten

Leuke activiteit in Durbuy, Ardennen

Onze geleide wandeling, zoals dat een stadswandeling zijn Vlaams dan heet, begint midden in het stadscentrum. Durbuy is een oude burcht, heeft een minimaal aantal inwoners en noemt zich zelfs het kleinste stadje van België. De rivier de Ourthe heeft hier natuurlijk haar sporen achter gelaten. Vroeger liep die helemaal rondom het plaatsje, maar jaren geleden hebben ze toch maar een shortcut gemaakt. Daarom is er dus nog wel een brug in het dorp, maar geen water meer onder doorstroomt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bier uit Durbuy

De proeverij van streekproducten begint met een lokaal biertje. Maar liefst twee brouwerijen telt het kleine Durbuy. Het ene biertje is wat zoeter als het ander. We krijgen er een bijpassend kruidenkaasje bij onder de prachtige bomen van het centrale plein. Idyllischer kan bijna niet.

Daarna volgen we de gids door de kleine straatjes. En komen via het kasteel en de kerk uit bij een enorme rotswand. Deze wand bepaald de akoestiek in het stadje. Als groep maken we wat geluid en ja hoor het echoët terug. De straat tegen de rots is verbouwd tot een theateropstelling. Er vinden ook regelmatig optredens hier plaats.

Oudste straatje Durbuy

Via het oudste en allerschattigste straatje lopen we verder. De roestige fietsen, afgebladderde verf en scheve stenen maken het helemaal af. We stoppen daarna weer voor een chocoladeproeverij, ja dat kunnen ze in België wel maken hoor. De gids tipt de huisgemaakte Magnums en ja iedere Magnum die je daarna zult eten valt in het niets. Ik nam hem met koffie en karamel. Bij het volgende winkeltje proeven we een vlierbesgelei, een beetje jam-achtig. Een snoepwinkeltje biedt ons de bekende Belgische neuzen en een soort kokosschuimpje, ook heel vies (haha). Daarna eindigen we bij de slager om de Ardennerworst te proeven.

Winkelen in Durbuy

We shoppen nog wat in de boutiekjes, vooral leuke hebbedingetjes en prullaria kun je hier goed scoren. De mannen zijn uiteraard inmiddels afgehaakt en treffen hen uiteraard aan het bier op het terras.
De volgende dag keren we terug naar Durbuy om te beginnen aan een legendarisch kano-avontuur, maar daarover later meer!

Info over de stadswandeling die wij reserveerden via het lokale VVV is hier te vinden.

Steden in de Ardennen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke steden in de Ardennen te bezoeken. Bijvoorbeeld Namen, Dinant of La Roche. Benieuwd wat je in Dinant met kinderen kunt doen? Is het nog ver zet het voor je op een rijtje.

Met dank aan Caroline voor enkele foto’s 🙂 

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Categorieën
België Bestemmingen
3 reacties op “Stadswandeling in Durbuy, stadje in de Ardennen, met proeverij streekproducten”
 1. Martin schreef:

  Wat leuk zo’n streekproeverij! Ik hou er wel wel van om lokale dingen te proberen….niet alleen bier, maar ook lekkere hapjes! Goeie inspiratie ??

 2. Marcella schreef:

  Durbuy is echt heel erg leuk! Wij waren er een paar jaar geleden met Kerst, ik was echt verrast door dit schattige plaatsje! Een proeverij doen, dat klinkt leuk!

 3. ed van prehn schreef:

  hoi Sanne!

  wij gaan het morgen zien! ik ben benieuwd! Het ziet er heel leuk uit, ik zie dat je van reizen houd, nog zo`n waanzinnig mooie stad die je zeker moet gaan bezoeken is L`viv in West Oekraine, 1 van de mooiste steden die ik ooit heb bezocht, echt een pareltje. een kruizing van Wenen, Praag en Krakow… Maar misschien ben je daar al eens geweest, zo niet, ga het maar eens opzoeken op Google.
  ik ben er inmiddels al 2 x geweest! en ga zeker nog terug..
  groet Ed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© copyright ensanne.nl