Reisvoorbereiding Marokko: Wat je moet weten voor vertrek

Marokko is een land buiten de Europese Unie, dus er zijn een aantal dingen waar je bij het voorbereiden van je reis rekening mee moet houden. Je hebt geen visum nodig, maar wel een paspoort. Daarnaast ga je naar een Islamitisch land, dus daar heb je ook wat ‘spelregels’ bij. Alle reistips voor Marokko op een rij.

Reistips Marokko

Je reist intercontinentaal

Bij vertrek op Schiphol moet je er even rekening mee houden dat je buiten Europa (dus intercontinentaal) vliegt. Je vertrekt dus uit een andere terminal dan je voor je standaard citytrips, of vakanties in Europa en moet dus met bagage zeker 3 uur vooraf op het vliegveld zijn.

Geldig paspoort, geen visum aanvraag vooraf

Voor Marokko heb je een geldig paspoort van nog tenminste 90 dagen na vertrek. Een identiteitskaart is dus niet voldoende. In het vliegtuig krijg je al een formuliertje om in te vullen. Zorg dat je je gegevens van hotel bij de hand hebt! Bij aankomst moet je langs de douane, dit duurt zeker een uur. Houdt hier dus rekening mee in je reisschema

Contant geld: Dollars mee, Dirhams

De dirham is de munteenheid van Marokko, maar je kunt dit geld niet al op Schiphol pinnen. Je moet dus op het vliegveld gelijk op zoek naar een pinautomaat. Neem voor de zekerheid vanaf Schiphol wat dollars mee. Zodat je altijd wat geld hebt. Dollars kun je makkelijker kwijt dan euro’s. De wisselkoers is ongeveer 1 euro = 10 Dirham.

Laat je drone thuis

Een drone meenemen is niet toegestaan in Marokko. Dit controleren ze bij de uitgang van het vliegveld met nog een speciale airportcontrole. Ik had mijn elektrische tandenborstel mee en die werd via het apparaat al aangezien voor drone. Ik hoefde deze gelukkig niet af te staan, maar je drone wordt wel in beslag genomen.

Reserveer je taxi vooraf!

Als je in een Riad in de medina van bijvoorbeeld Marrakech verblijft is het aan te raden om je taxi vooraf te reserveren. Je vindt anders namelijk je Riad echt niet in de stad. De chauffeur wacht je bij de uitgang op met een bordje en brengt je tot aan de deur van je Riad. De meeste hotels bieden deze service.

Islamitisch land

Marokko is een Islamitisch land, dus dat betekent gepaste kleding wenselijk. Broeken langer dan de knie en geen spaghettitopjes. Teenslippers zie je eigenlijk overal wel. Onze host vertelde dat het land wel wat coulanter wordt. Maar je kunt altijd wel een sjaal of legging meenemen. In de medina is verder nauwelijks alcohol te krijgen, een enkele keer staat het onder de bar. Het eten is daarnaast halal en veel vegetarisch.

 

Check voor de zekerheid ook of er speciale Islamitische feestdagen zijn in je reisperiode. Zoals Ramadan of Suikerfeest.

Handige reisgidsen Marroko

Heb jij nog tips voor reizen naar Marokko?

Sanne Bakker

Sanne Bakker is eigenaar van ensanne reist. Sanne houdt van stedentrips maken en daarbij een hoop dingen bezoeken. Ze is geïnteresseerd in kunst, musea en WW2. Ook is ze in voor echte Try before you die avonturen. Daarbij heeft ze haar diploma in de Reisjournalistiek gehaald.

Deel dit bericht op...
[jpshare]
6 reacties op “Reisvoorbereiding Marokko: Wat je moet weten voor vertrek”
 1. Aniek schreef:

  Ik heb toevallig net op de Vakantiebeurs iemand gesproken over een trekking in Marokko, dus wie weet staat het voor mij ook in de planning dit jaar 🙂

 2. Jessica schreef:

  Ik snap ook nooit zo goed waarom mensen verontwaardigd zijn als ze niet in croptops en korte broekjes door islamitische landen kunnen wandelen. Aan de Costa del Sol kan dat, maar respecteer dat er in een land andere gedragsregels zijn. Ik vond de Marokko foto’s die de afgelopen week bij je voorbijkwamen erg mooi, ik denk dat ik dit jaar eindelijk zelf ook ga! 🙂

 3. Denise schreef:

  Haha, dat verhaal van die tandenborstel. Ik wist het trouwens niet dat een drone daar niet mocht.
  Verder heb ik zo gauw geen tips geloof ik. Alleen maar dat wie nog twijfelt moet gaan!

 4. Marcella schreef:

  Wij hebben vantevoren geen geld geregeld voordat we naar Marrakech vlogen. Gewoon in de stad gepind. Ook de taxi hebben we ter plekke geregeld. Moest wel lachen om je tandenborstel die voor drone werd aangezien 😉

 5. Kelly schreef:

  Ze dachten dat ik ook een drone in mijn rugzak had?? Ik wist wel dat het niet mocht, maar blijkbaar zagen ze mijn camera ook aan voor een drone. Ik vind het ook nog steeds verbazingwekkend dat mensen halfnaakt door een Islamitisch land wandelen. Er waren ook serieus mensen in mijn omgeving die niet wisten dat Marokko islamitisch is. Hoe dan??

 6. […] Marokko hoort niet bij de Europese Unie wat betekent dat een reis naar Marokko de nodige voorbereidingen behoeft. Collega blogger Sanne schreef een blog over alles wat je moet weten voor vertrek naar Marokko. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© copyright ensanne.nl